Talasoterapija

Beseda talasoterapija izhaja iz grščine (gr. thalassos = morje, val), nanaša pa se na uporabo morske vode, blata, peska in trav ter alg v zdravstvene in lepotilne namene.

Talasoterapija - Foto: Fotografija promocijski material

Tretmaji in izdelki iz morske vode

imajo namreč vlažilne in učvrščevalne učinke, poleg tega pa tudi revitalizirajo. V 19. stoletju je biolog Rene Quinton postavil talasoterapijo na znanstvene temelje, ko je primerjal fizične in fiziološke podobnosti morskega okolja z notranjostjo človeškega telesa.

V zadnjih nekaj desetletjih pa so študije potrdile pozitivne učinke prehajanj elementov iz morskih rastlin in morskega blata v kožo ter zdravilne učinke morske klime. Morska voda je postala pomembno sredstvo pri sodobnem zdravljenju motenj gibalnega sistema, revmatskih in nevroloških obolenj.

Kaj odlikuje prave talasoterapevtske centre?

Najpomembnejša je obmorska lega, pomembno pa je tudi, kako daleč od morja leži center, saj se pozitivni učinki morja z oddaljenostjo od njega zmanjšujejo. Poleg lege je pomembna še kakovost morske vode, ki jo črpajo za izvajanje terapij, in naravno okolje, ki mora biti čimbolj čisto.

Terme Krka – Strunjan, d.o.o., Strunjan 148, SI-6323 Strunjan, tel: 05 67 64 100, fax: 05 67 82 036, e-pošta: booking.strunjan@terme-krka.si.

Lifeclass Thalasso center Portorož. Thalasso center je odprt vsak dan od 8. do 16. ure. Tel.: 05 692 8060, terme.booking@lifeclass.net.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri