Ohranite vitko postavo tudi pozimi: Po mnenju strokovnjakov se morate izogniti tem petim navadam, zaradi katerih se lahko redite

Naturopatinja Mary Capelle je sestavila seznam stvari, ki se jim morate izogibati, če želite ohraniti svojo težo in se izogniti nabiranju neželenih kilogramov.

Ohranite vitko postavo tudi pozimi: Po mnenju strokovnjakov se morate izogniti tem petim navadam, zaradi katerih se lahko redite - Foto: Profimedia

Ali poznate ta preprosta pravila, ki vam bodo pomagala ostati vitki? Z vrnitvijo zime in njenih prijetnih večerov želja po zimskem spanju pogosto prevlada nad obiskom telovadnice, poletne lahke solate pa zamenjajo bolj prijetne jedi.

Mary Capelle, naturopatinja in strokovnjakinja za zdravo prehrano, razkriva napake, ki se jim je treba izogniti, ko gre za ohranjanje zdrave telesne teže in skrb zase ... In, če je treba, začeti hujšati.

Obstaja toliko preprostih nasvetov in zdravih navad, ki jih lahko uvedete že zdaj in ki obljubljajo, da bodo izboljšali vaše počutje in telesno pripravljenost v jesensko-zimskem obdobju ...

Ne spreglejte:

Kako lahko ohranite svojo postavo? 5 pogostih napak, ki vodijo k povečanju telesne teže.

1. Mešanje napačnih živil

"Izogibajte se mešanju živalskih beljakovin s škrobnatimi in mokastimi živili, da jih ne shranite. Živalske beljakovine je bolje jesti z zelenjavo, škrobnata živila (krompir, kruh, testenine, riž itd.) pa z zelenjavo.

Če povzamemo:

  • Živalske beljakovine + škrob/moka = ne
  • Živalske beljakovine + zelenjava = da
  • škrobnata živila + zelenjava = da".

2. Ves dan ostaja statičen

Nasprotno, gibajte se, hodite po stopnicah, več hodite, ukvarjajte se s telesno dejavnostjo ... S športom ne boste shujšali, vendar vam bo pomagal. Pomaga vam skrbeti zase, da se lahko dobro prehranjujete in ostanete vitki.

3. Jejte brez občutka lakote

Mnogi ljudje jedo, ne da bi zares prisluhnili sebi in se držali določenega ritma. Vendar je pomembno, da se pred jedjo počutimo lačne. Ne jejte na primer zajtrka, če niste lačni (to lahko kaže na to, da jetra niso končala svojega dela razstrupljanja). V istem duhu počakajte nekaj minut, preden si pomagate pri mizi. Tako boste videli, ali ste res lačni ali pa gre le za dolgčas ali stres.

4. Demoniziranje maščob in škroba

Dobre maščobe in škrobna živila, ki jih uživamo na določen način, ne povzročajo debelosti. Za dobre maščobe se odločite za kamelino, orehovo, konopljino in oljčno olje, in sicer 2 do 3 žlice surovega olja na dan. Kuhano olje je veliko bolj "mastno" kot olje, dodano po kuhanju. Prav tako je bolje, da izberete hrano, pripravljeno na pari (brez maščobe), in nato, ko ste pripravljeni za uživanje, dodate olje po vrhu. Pri škrobnih živilih izbirajte polnozrnata živila, po možnosti brez glutena, ki jim je vedno priložena zelenjava (glejte prvo točko). Po drugi strani pa boste zaradi kombinacije škrobnatih živil in živalskih beljakovin shranili več hrane!

5. Zajtrki, bogati s sladkorjem

Zjutraj naše telo določi glikemični indeks, ki ga mora vzdrževati ves dan. Če je prvi obrok dneva preveč bogat s sladkorjem in povzroči porast ravni sladkorja v krvi, bo telo ves dan hrepenelo po več sladkorja, da bi ohranilo to raven sladkorja v krvi: zagotovo boste dobili grižljaj! Zato se izogibajte sadnim sokovom, znamenitim sendvičem z marmelado in maslom, pecivu ... Namesto tega poskusite pudinge iz chia, avokado, jajca ali rdeče sadje.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zgodovina se ponavlja, tega od njega ni pričakoval nihče: Princ William gre po očetovih stopinjah, to, kar počne Kate, je neodpustljivo

Priporočamo tudi: Bi jo prepoznali? Katie Holmes na newyorški zabavi razkrila svojo novo pričesko s frufrujem (to pa je poseben trik, ki ga morate upoštevati)

Najbolj brano