Ko moč izvira iz tišine

Se lahko spomnite, kdaj ste bili zadnjič povsem sproščeni in ste uživali v tišini? Verjetno zelo težko. Zato vam bomo do sprostitve pomagali mi.

Ko moč izvira iz tišine - Foto: Fotografija Shutterstock

Izvor moči

Pri tako veliko aktivnostih, ki jih ima sodoben človek, je mir res izključno izvor moči in telesu naredi veliko dobrega. S tišino si ponovno naberemo moči, se sprostimo in povečamo koncentracijo. S tem se izboljšata tudi naše splošno počutje in zdravje. Trenutno je pri raznih terapijah in aranžmajih zelo priljubljen recimo teden meditacije.

Otočki miru

Da je mir v vsakdanjem vrvežu potreben, se vedno bolj zavedajo tudi delodajalci, arhitekti in tisti, ki skrbijo za notranjo opremo. Nemalokrat se zgodi, da najdemo na letališčih in v službenih prostorih kotiček, kjer se lahko za nekaj trenutkov odmaknemo od hrupa, skrbi in neprijetnosti. Dokazano je, da že nekaj trenutkov, ki jih posvetimo sebi in uživamo v miru, pozitivno vpliva na storilnost.

Kot zdravilo

Da ima tišina pozitivne učinke, so dokazali tudi strokovnjaki na medicinski univerzi Harvard. Dokazali so namreč, da redna meditacija pozitivno vpliva na visok pritisk, neenakomerno bitje srca in lajša simptome lažje depresije.

Hitra meditacija,

s katero boste dosegli ravnovesje in jo lahko naredite ob katerikoli uri dneva, tudi ko ste na delovnem mestu … Poiščite miren kotiček, sedite, zaprite oči, odmislite misli in pričnite potovati po telesu. Poskušajte res osvoboditi misli vseh negativnih vplivov in se osredotočite samo nase. Počutje bo v nekaj minutah povsem drugačno. Bolj boste mirni in polni energije.

Sensa.si

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri