Jutranja bananina dieta: Najenostavnejša dieta za hujšanje (v 7 dneh kar do 5 kg manj)

Po izidu knjige o bananini dieti na Japonskem se je začel pravi bananin bum!

Jutranja bananina dieta: Najenostavnejša dieta za hujšanje (v 7 dneh kar do 5 kg manj) - Foto: Profimedia

Po izidu knjige o bananini dieti na Japonskem se je začel pravi bananin bum! V tej knjigi je opisana resnična zgodba Japonca Hitoshija Watanabe, ki je s to dieto v le nekaj mesecih izgubil 18 kilogramov.

Zakaj je ta dieta postala tako priljubljena? Watanabe trdi, da je za izgubo odvečne teže treba le zamenjati običajen zajtrk z bananami in mlačno vodo.

Ne spreglejte:

Zajtrk ni le eden najpomembnejših obrokov dneva, temveč tudi nekaj, česar ne smete izpustiti, če se želite znebiti kilogramov. Vendar pa je težko najti enostaven zajtrk, ki vas bo nasitil, ne da bi zaužili več kalorij, kot si želite.

Če ste zmedeni, ko berete o vseh teh modnih dietah, je tu ena, ki obljublja rezultate z eno preprosto spremembo v vaših obrokih! Ta japonski dietni načrt, ki vam preprosto predlaga, da za zajtrk pojeste surove banane, obljublja učinkovito izgubo telesne teže v zelo kratkem času! Japonska jutranja bananina dieta je delo Sumiko in Hitoshija Watanabeja, ki imata izkušnje s farmacevtsko in medicinsko izobrazbo. Diete so se domislili čisto po naključju, po objavi pa je postala v svetu zelo priljubljena.

Dieta je zelo preprosta

Hitoshi Watanabe pravi, da kombinacija banan z vodo sobne temperature vodi do pospeševanja metabolizma, zato lahko oseba, ki se drži te diete, za kosilo in večerjo poje, kar hoče, a bo vseeno izgubila odvečne kilograme.

Jutranja dieta z bananami je preprost načrt, ki temelji na lastnostih banan, bogatih s hranilnimi snovmi, kar pripomore k hitri izgubi telesne teže. V skladu z dieto lahko oseba za zajtrk uživa samo banane, za kosilo, večerjo in prigrizek pa lahko poje kar koli drugega. Dieta spodbuja ljudi, da ne izgubijo zagona na poti hujšanja. Kot celota dieta tudi nagovarja ljudi, naj upoštevajo nekatere spremembe življenjskega sloga in prakticirajo pozornost. Ljudje ne smejo jesti ničesar po 20. uri in se izogibajo pijačam, razen vode.

Prav tako nezrele banane vsebujejo odporen škrob, zaradi katerega se počutimo siti. Posledično je proces izgorevanja maščob še intenzivnejši, 30 % hitrejši kot pri tradicionalnih metodah. In voda, pri sobni temperaturi, izboljša prebavo in zmanjša občutek lakote.

Pravila jutranje bananine diete

Zajtrk je sestavljen samo iz banan in vode. Pojeste lahko eno veliko ali 2 srednje veliki banani.

Pomembno: banane morajo biti sveže in ne popolnoma zrele, voda pa pri sobni temperaturi.

Kosilo in večerja: vsi ostali obroki so običajni. Priporočljivo pa je, da upoštevate nekaj preprostih pravil, ki vam bodo pri tej dieti pomagala izgubiti odvečne kilograme:

Nikoli ne jejte do sitosti. Najbolje je vstati od mize z občutkom, da je proste še približno petina trebuha.

Večerjajte najpozneje ob 20.00, optimalen čas - 18.00. Če ste lačni, po zgodnji večerji pojejte nekaj sadja ali müslija z jogurtom.

Med kosilom in večerjo iz svojega jedilnika izključite sladice. Če želite jesti nekaj sladkega, jejte sadje.

Pijte veliko vode in drugih tekočin. Najbolje je piti vodo sobne temperature v majhnih požirkih. Ne pijte 30 minut po obroku. Med obroki lahko pijete čaj, kavo, sok. Občasno je dovoljen tudi alkohol.

Plus te diete: telesna aktivnost ni obvezna.

Minus diete: nekateri ljudje se ne odzivajo dobro na čiste ogljikove hidrate (zlasti tisti s hipoglikemijo). Preden začnete s katero koli dieto, se posvetujte s svojim zdravnikom ali nutricionistom.

Ali dieta res deluje?

Znano je, da so banane polne prebavnih encimov, ki napolnijo sistem z gorivom, in da lahko uživanje banan zjutraj ponovno napolni metabolizem, vas do neke mere nasiti in tako prepreči prenajedanje. So tudi dober vir kalija in vlaknin, ki uravnavajo telesno maščobo, se borijo proti toksinom in telo napolnijo z energijo.

Dietni načrt z jutranjimi bananami se vsekakor razlikuje od številnih drugih modnih diet, saj vključuje številna druga prehranska načela, kot so uživanje zadnjega obroka precej pred spanjem, zanašanje na naše telesne ure pri prepoznavanju in potešitvi lakote ter odsvetovanje uživanja dodatnih alkoholnih pijač in pijač s kofeinom.

Opozorilo!

Ne pozabite, da banane vsebujejo tudi veliko sladkorja, kar dolgoročno ne more biti zdravo. V najboljšem primeru gre za modno dieto, ki lahko zagotovi začasne rezultate in spremembo v pasu. Za boljše zdravje je priporočljiva zdrava kombinacija prehrane in vadbe.

Pred uvedbo diete ali spremembo prehrane se posvetujte z zdravnikom ali zdravstvenim delavcem!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zmanjšajte kalorije v rižu za kar 50 % s tem znanstvenim trikom, ki ga predlagajo strokovnjaki

Priporočamo tudi: 74 let stare superge za to poletje premagale vse druge: Tako jih kombinirajo najbolje oblečene ženske na svetu

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

Najbolj brano