6 drobnih znakov PREGORELOSTI, ki vas bodo presenetili!

Skrb zase je ključna na poti do dobrega počutja, velikokrat pa se zgodi, da se slabih navad zavemo prepozno

6 drobnih znakov PREGORELOSTI, ki vas bodo presenetili! - Foto: Profimedia

Da se to tokrat ne bi zgodilo, smo s pomočjo nasvetov strokovnjakinje Cynthie Ackrill pripravili seznam majhnih navad, ki povedo veliko. 

1. Delanje majhnih (a nepotrebnih) napak

Takšnih, ob katerih se vprašaš; 'kaj sem si sploh mislila?'.  Brez pravega 'goriva' na žalost nič ne deluje tako, kot bi moralo in stres pri tem nič kaj ne pomaga.

Ko se ujamete ob kakšni napaki najprej pomislite, zakaj ste jo v resnici narediti. Vprašajte se, kaj vam v tistem trenutku manjka. Spanca, kvalitetne hrane, gibanja, pogovora?

2. Izgubili ste fokus!

Težko določate prioritete in težko vidite širšo sliko? Zadihajte, pojdite na sprehod, poglejte skozi okno ali pokličite prijateljico. Obudite svoje strasti, cilje, ambicije. 

3. Kar naenkrat radi ocenjujete druge ...

Si resnično želite biti ta oseba? No, za takšnih obnašanjem se navadno skriva razlog in ta je v porušenem notranjem ravnovesju, takšno razmišljanje pa le še poglobi negativne misli. 

Spet se vprašajte, kaj potrebujete, da bi se počutili bolje. 

4. Do sebe ste zelo kritični!

Vedno se vprašajte, ali bi se s svojo najboljšo prijateljico pogovarjali na tak način, kot se sami s sabo. Namesto kritik se raje nagrajujte s spodbudnimi besedami. 

5. Vaš jezik je bolj ... sočen!

Grde besede in nenadni izbruhi so znak stresa in nepotrpežljivosti. Spet se vprašajte, kaj povzroča vašo nepotrpežljivost in nervozo.

6. Vse vam predstavlja problem

Iz muhe delate slona in vsak premik se vam zdi premik odveč. Pomislite na svoj teden in se vprašajte, katerega problema sta se nazadnje lotili brez negodovanja. Poskusite si odgovoriti na vprašanje, kaj se je od takrat spremenilo? Raziščite globje!

Če ste se v zgodnjih točkah našli, je pomembno da se zavedate svojih navad in da jih začnete razumeti.

Iz dneva v dan lahko delate majhne spremembe, s katerimi se boste počasi, ampak vztrajno pomikali k manj stresnemu življenju in zdravemu življenjskemu slogu. 

Preberite še: Pričeske 2018: To so pričeske, ki jih boste želeli nositi to leto!

Priporočamo tudi: Ajda Smrekar pojasnjuje, ZAKAJ jo tako pogosto vidimo v beli!

Najbolj brano