3 preprosti in učinkoviti triki za raven trebuh

Visoke temperature in modni trendi nas vodijo do tega, da razkrijemo trebuh, pa smo pripravljene?

3 preprosti in učinkoviti triki za raven trebuh - Foto: Profimedia

Poletje je v rekordnem času pokazalo vso svojo moč in nas povabilo, da slečemo mini bikini, odrezan top ali obleko z izrezi, vendar se ne počutimo tako razpoložene ... in ni nujno, da ima to kaj skupnega z nekaterimi vsiljenimi ideali lepote, ker smo usvojile gibanje "body positivity" in sprejemamo svoje telo. Česar ne moremo sprejeti, je tisti občutek napihnjenosti, ki ga pogosto čutimo. Nikoli ni prepozno za sprejetje zdravih navad, ki nam lahko pomagajo, da se počutimo bolje in potem tudi bolje izgledamo!

1. Hrana

Pridobivanje telesne mase na trebuhu lahko vpliva na sladkorno bolezen, kronične in avtoimunske bolezni, za preprečevanje tega pa je pomembno, da izločite sladkor in predelano hrano ter uživate hrano, bogato z vlakninami.

Občutek napihnjenosti je lahko znak prebavne motnje in navad, ki bi jih morali spremeniti, in to se potem vidi pri napihnjenem želodcu. Hrana, ki jo zaužijemo, lahko pomaga preprečiti napihnjenost: zeleni čaj, olivno olje, jogurt, kvinoja, listnata zelenjava, losos ter začimbe cimet in kurkuma, izogibajte pa se žvečilnim gumijem.

2. Stres

Stres je eden od dejavnikov, ki lahko vpliva na občutek napihnjenosti ali povečanje telesne mase v predelu trebuha. Zaradi stresa in razburkanega življenja pogosto jemo nezdravo, jemo hitro in stoje, slabo spimo ... Da bi imeli bolj zdravo prebavo in posledično telo, se moramo sproti opozarjati: počasi žvečite, sedite in si vzemite čas za hrano. Poleg tega je pomembno, da si vsak dan vzamete vsaj 15 minut in meditirate ter se sprostite.

3. Vadba

Telesna aktivnost je potrebna za zdrav organizem. Poleg usmerjenih vaj za pas in trebuh, ki krepijo jedro in ravnajo trebuh, je dobro, da vsak dan začnemo z raztezanjem, da prebudimo telo. Pomagajo tudi ciljno usmerjene masaže, ki vas hkrati sprostijo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako modno in elegantno nositi živalske vzorce pri 50. in več letih

Priporočamo tudi: To je najbolj drzen model oblek, ki ga to poletje vidimo povsod

Najbolj brano