Spet pire!

Vedno je slasten, a da malo razgibamo vaš okus, je Elle poiskala deset stilsko spremenjenih receptov.

Spet pire! - Foto: shutterstock

Vsi recepti so za 4 osebe.

1. S smetano in olivnim oljem

Skuhajte 1 kg olupljenega in na manjše kose narezanega krompirja. Pretlačite ga z 2 dl kisle smetane, lahko pa v bolje založenih trgovinah poiščete crème fraiche. Dodajte 4 žlice olivnega olja, sol, poper in muškatni orešček.

2. Z rukolo in pekorinom

Skuhajte 1 kg olupljenega in na manjše kose narezanega krompirja. Pretlačite ga in mu dodajte 1 dl olivnega olja, sol in poper. Na koncu primešajte še 500 g sesekljane rukole in 25 g nadrobljenega sira pekorino.

3. Z žafranom

Skuhajte 1 kg olupljenega in na manjše kose narezanega krompirja. Pretlačite ga, dodajte 2 dl vrele tekoče smetane, 50 g masla, sol in 4 ščepce žafrana.

4. Z vloženimi limonami in koriandrom

Skuhajte 1 kg olupljenega in na manjše kose narezanega krompirja. Pretlačite ga, dodajte 1 dl olivnega olja, sol, poper, koriander v prahu ter sesekljano lupino 1/2 vložene limone (o vloženih limonah smo v Elle že pisali, recept najdete na spletni strani elle.si).

5. Z okusom pice

Skuhajte 1 kg olupljenega in na manjše kose narezanega krompirja. Pretlačite ga, dodajte 1 dl olivnega olja, sol in poper ter 300 g paradižnikove mezge, 4 nasekljane filete inčunov v olju in 6 ščepcev origana.

6. S špinačo

Skuhajte 1 kg olupljenega in na manjše kose narezanega krompirja s 100 g sveže špinače. Pretlačite ju z 2 dl vrele tekoče smetane. Dodajte 50 g masla, sol in poper ter muškatni orešček.

7. S paradižnikom in baziliko

Skuhajte 1 kg olupljenega in na manjše kose narezanega krompirja. Pretlačite ga, dodajte 1 dl olivnega olja, sol in poper. Postrezite s kašo 4 zrelih paradižnikov in sesekljano baziliko.

8. S porom in parmezanom

Skuhajte 800 g olupljenega in na manjše kose narezanega krompirja ter 400 g pora. Pretlačite ju, dodajte 2 dl vrele tekoče smetane, 50 g masla, sol in poper ter 25 g naribanega

9. S hrustljavo slanino

Skuhajte 1 kg olupljenega in na manjše kose narezanega krompirja. Pretlačite ga in prilijte 2 dl vrelega mleka. Dodajte 200 g narezane slanine, ki ste jo popražili na nekaj maščobe z 1 strokom česna in 6 sesekljanimi žajbljevimi listi.

10. Z gobami

Skuhajte 1 kg olupljenega in na manjše kose narezanega krompirja. Pretlačite ga z 2 dl vrele tekoče smetane. Dodajte 50 g masla, sol in poper ter 200 g popraženih lisičk, olivno olje in malo olja s pridihom tartufov.

Pripravila: Katja Vidrajz

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri