Odlično zdravilo za predolg teden ali celo alkoholnega mačka: ležeren vikend z vročo kašo.
Recept: Zelena kaša za ležeren vikend
Sestavine (za 6 oseb):
100 g ovsenih kosmičev
100 g tajskega belega riža
1 žlica belega misa (ali 1 bio kokošja jušna kocka)
1 čebula
1/2 šopka kreše
1/2 šopka koriandra
1/2 šopka peteršilja
sok 1 limone
1/8 korenine ingverja
1 zeleni čili
2 mladi čebuli
morska sol
Priprava:
1. Olupite in sesekljajte čebulo. Operite in osušite vodno krešo, koriander in peteršilj.
2. V loncu zavrite tri litre vode. Dodajte ovsene kosmiče, riž, miso ali jušno kocko in sesekljano čebulo ter pokrito kuhajte eno uro. Nato dodajte sesekljano krešo, koriander in peteršilj (nekaj listov prihranite za dekoracijo) in kuhajte še 30 minut.
3. Olupite ingver in ga narežite na palčke. Operite, osušite in na kolobarje narežite zeleni čili in mlado čebulo.
4. V mešalniku na hitro zmešajte kašo, pazite, da ne bo pregladko. Dodajte limonin sok in premešajte.
5. Kašo prelijte v sklede, začinite s soljo ter potresite s čilijem in mlado čebulo. Na koncu okrasite z listi kreše, koriandra ali peteršilja in še toplo postrezite.
Elle namig: Če želite močnejšo jed, ji lahko dodate nekaj natrganega piščančjega mesa.
Preberite še: Recept: Zelena solata za boginje
Priporočamo tudi: Recept: Slastne puhaste palačinke s svežim sadjem ali čokoladnim prelivom
Novo na Metroplay: "Materinstvo ti da novo dimenzijo organizacije, produktivnosti in empatije" | Sonja Šmuc