Lifestyle Promocijsko sporočilo

Prepreči glivična vnetja in poskrbi za zdravo nožnico

20. 2. 2024
Prepreči glivična vnetja in poskrbi za zdravo nožnico (foto: promocijska fotografija)
promocijska fotografija

Ženske se vsaj enkrat v življenju srečamo z zoprnim vaginalnim glivičnim vnetjem. Kaj storiš, da se ti vnetje ne bo ponavljalo ali postalo kronično? 

Uravnavanje pH nožnice

Optimalen pH je odločilen za zdravje nožnice in se naravno giblje med 4 do 4,5 (kislo okolje). V preveč bazičnega se začne spreminjati zaradi mnogih dejavnikov, kot je uporaba agresivnih mil (umivaj se z nežnimi intimnimi mili).

Skrb za pravo razmerje bakterij

Vaginalno sluznico prekriva strnjen sloj “dobrih” bakterij iz družine laktobacilov. V nožnici prebivajo tudi druge bakterije in glive. S tem, ko skrbiš za črevesje, hkrati skrbiš tudi za vaginalno mikrobioto, saj nožnica posnema vse, kar se dogaja v prebavilih. Izogibaj se živilom, ki so hrana za candido (prečiščeni OH, sladkor, alkohol) in uživaj probiotična živila (fermentirana hrana) ter probiotike v obliki dopolnil.

promocijska fotografija

Dodatni nasveti

Ne nosi pretesnih oblačil in sintetičnega perila; bombažne hlačke peri na 90 °C; pazi, da nožnice ne poškoduješ med odnosi ali pri britju; in 2-krat letno naredi 3-mesečno kuro s probiotiki.

Her Biotic, tvoja SOS pomoč

Ženski probiotični koktejl, ki ščiti tvojo nožnico pred vnetji.

Her Biotic je unikatna mešanica “dobrih” bakterij. Vsebuje šest probiotičnih sevov, specializiranih za podporo žensk in vaginalne flore. Izdelek je obogaten še z brusnico in D-manozo, ki ščitita celoten urogenitalni trakt pred vnetji.

promocijska fotografija

Podarjamo ti 20 % popusta na nakup s kodo HERBIOTIC20. Preizkusi Her Biotic