V zakulisju: Nazaj v »šolske« klopi (dnevnik izvršne urednice Katje)

Ko učenje ni več problem.

V zakulisju: Nazaj v »šolske« klopi (dnevnik izvršne urednice Katje) - Foto: Osebni arhiv

Oh september! Včasih sem ga naravnost prezirala, saj ni pomenil samo vrnitve v šolske klopi, temveč mi vsakokrat naznanja tudi prihod hladnejšega dela leta, ki se ga izogibam kot hudič križa. Zadnjih nekaj let se je vsaj pri prvi točki veliko spremenilo, saj mi september po razposajenem poletju daje nov zagon in motivacijo. Zagotovo veliko bolj kot pa novo leto. Novi začetki so septembra lažji, saj sem mentalno spočita in polna inspiracije, ki se je nabirala med počitnicami.

Tokrat sem se sicer na pravi dopust odpravila šele v začetku septembra, a mi je ta (morda prav zato) dal še več zaleta. Verjetno pa predvsem zato, ker je bil nekoliko drugačen. Namesto peščene plaže ali razgretih ulic tega ali onega velemesta, sem se tokrat odpravila na potep po mistični Škotski. Čeprav je bil dopust tudi tokrat natrpan z dejavnostmi ali bolje rečeno z oznakami na zemljevidu, ki so služile kot smernice za postanek in oglede, pa je bila celotna atmosfera, ki jo je ustvarila spokojna pokrajina in muhasto vreme, tako zelo pomirjujoča.

O sami Škotski se bom bolj podrobno razpisala v tiskani izdaji revije (in v kateri izmed prihodnjih kolumn), tokrat pa so v središču moje pozornosti učenje, motivacija in delo. Že poleti sem namreč prišla na idejo o razvoju novega biznisa in čeprav sem že takrat naredila prvi korak in se lotila raziskave trga, pa sem šele sedaj dobro ugrizla v to jabolko. Po vrnitvi iz Škotske sem se poleg svojega običajnega novinarskega in uredniškega dela popolnoma predala projektu vzpostavitve novega posla. Ideja se je utrnila sama od sebe, po tem ko sem zaradi dragega življenja v Londonu razmišljala o možnostih dodatnega zaslužka. Ne gre za nič revolucionarnega ali karkoli, kar bi lahko rešilo svet, sem pa vseeno povsem navdušena in prepričana, da mi bo uspelo! Ko si nekaj zadam, to namreč tudi udejanjim.

Kar se posla in kariere tiče, je res že dolgo, kar sem se lotila česa povsem novega. Čeprav sem bila še pred kratkim prepričana, da nekaj takega pa že ni zame (kolikokrat si to rečemo?), sem pripravljena sprejeti izziv in se postaviti v povsem novo vlogo. Pravzaprav je resnično vznemirljivo! Na tej novi poti bom namreč morala povsem iz svoje cone udobja in izzvati kopico strahov, ki jih imam, na primer tega pred javnim nastopanjem in nastopanjem pred kamero. Strašno me veseli, da je danes takšne prepreke enostavneje premagati, kot bi si mislil. Tukaj namigujem predvsem na učenje, terapije in različne online pripomočke, ki vplivajo na našo samozavest in percepcijo sebe na sploh. Hkrati, kot sem že omenila, se podajam na povsem nezanano ozemlje, zato se želim o njem kar se da dobro podučiti.

Učenje! To je trenutno na morem urniku bolj pogosto kot jamranje o angleškem vremenu. Ne samo  učenje o poslovnem področju v katerega vstopam, temveč tudi o bolj osebnih in življenjskih temah, kot so grajenje bogastva (psihičnega in fizičnega), lepote in dobrega počutja ter mentalnem zdravju. Zanimivo kako se percepcija učenja lahko hitro spremeni, če so na urniku teme, ki te resnično zanimajo in spodbujajo rast. V srednji šoli do učenja res nisem imela najboljšega odnosa – nekarete predmete sem naravnost sovražila in če je bilo le možno, sem se učenju izognila. Danes požiram znanje in si delam zapiske s takšno zavzetostjo, da bi moji bivši profesorji gotovo mislili, da je moje telo naselila kaka nova entiteta. In nenazadnje jo tudi je.

Skratka… September je letos zame ponovno postal mesec učenja. Mesec novih znanj in novih podvigov. Mesec inspiracije in motivacije. Mesec novih začetkov in razvoja. Upam, da s svojo energijo navdahne tudi vas.

Fotografije: Osebni arhiv

Preberite še: V zakulisju: London vidim drugače (dnevnik modne novinarke Ine)

Priporočamo tudi: V zakulisju: Pokliči me, če me moreš (dnevnik spletne urednice Mance)

Najbolj brano