Po službi: Iva Kranjc

Igralka in mlada mamica, nam je zaupala ...

Po službi: Iva Kranjc - Foto: Shutterstock, promocijsko gradivo, osebni arhiv

Hrana

Več let sem bila veganka, zato sem navajena na veliko pedantne kuharije in do zadnjega kotička napolnjen hladilnik. Med tednom si veliko stvari pripravim kar doma iz sestavin s tržnice, ob koncih tedna pa je za kuho zadolžen Aljoša, ki kuhalnico le redko vrti dobesedno, saj najraje speče kakšen dober zrezek. (smeh) Sladoled in tortice pa so dobre v Zvezdi!

Kava

Ker imam kronično nizek pritisk, je bil kofein zame prej edina budilka. (smeh) V Berlinu sem rada smuknila v njihove čudovite zajtrkovalnice in dolge ure uživala ob dobrih revijah in dobri kavi. V nosečnosti sem se kavi odpovedala, zdaj pa si tu in tam privoščim kakšen brezkofeinski kapučino z riževim mlekom.

Za stanovanje

Zdaj sem že kot pokvarjena plošča, a z dojenčkom stanovanje, ki si mu včasih posvečal veliko pozornosti s skrbno izbranimi detajli, naenkrat postane prekrito z živopisanimi, piskajočimi in ropotuljastimi stvarmi, vse drugo je potisnjeno nekam v ozadje.

Knjige in revije

Knjige kupujem sezonsko, predvsem pred dopustom, saj sem zasvojena z branjem na plaži. Zdaj imam nagrmadene ogromno nosečniške, o otrocih in vzgojne literature, za uravnoteženje pa prelistam fine ženske revije, kot je vaša.

Sproščanje

joga

Sofijin nasmeh je največji odmerek sreče v mojem življenju, zato veliko drugega sploh ne potrebujem. (smeh) Pred tem sem se veliko ukvarjala z jogo (tudi nosečniško), meditirala in se na splošno poskušala čim več družiti s pozitivnimi ljudmi in dobrimi prijatelji.

Razvajanje

Beseda razvajanje z dojenčkom dobi povsem drug pomen. Zdaj se razvajano počutim že, če mi Sofia dovoli pojesti kosilo v miru. (smeh) Prijateljice pa so mi podarile lepotni tretma z masažami in savno na domu, kar je bilo izvrstno in sila praktično. Zdaj, v zimskem času, pazim predvsem na kakovostno vlaženje kože, pri čemer prisegam na slovensko kremo UNDO.

Gibanje

tek

Včasih sem zavzeto tekla in tek kombinirala z intenzivnimi anaerobnimi vadbami, da sem pridobila kondicijo, ki jo predvsem v gledališkem igranju nujno potrebuješ. Sledilo je obdobje joge, katere znanje sem nadgrajevala tudi v Berlinu, zdaj pa nekajkrat na dan nesem voziček, s katerim s Sofio narediva kar zajetno število kilometrov, v četrto nadstropje. (smeh)

Muzeji, galerije, filmi, koncerti, festivali

Živimo v bližini Narodne galerije in Moderne galerije, zato lahko spotoma smuknemo na kakšno razstavo, sicer pa to povežemo z obiskom kakšnih prestolnic v tujini. Največ koncertov sva z Aljošo obiskala v Kinu Šiška in na Festivalu Ljubljana.

Kraji

Maldivi so bili čudoviti vizualno, Indonezija pa izkustveno. Zelo rada potujem, čeprav se tudi zelo bojim letenja. A ker nas čaka še veliko destinacij – na seznamu imamo med prvimi Pariz, New York in Tajsko –, bom na letalu pač malo stisnila zobe. (smeh)

Pripravila: Nina Pretnar

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri