Zvezde jeseni so zagotovo jaboljka, ki lahko krasijo vaše stanovanje kot dekoracija ali pa jih uporabimo v kuhinji. Poskusite jih kombinirati z arašidovim maslom. Nujno preizkusite spodnji recept.
Jabolčni štrudelj z arašidovim maslom
Sestavine
Za testo:
1/3 skodelice tople vode
1/2 čajne žlice kisa
1/8 čajne žlice namizne soli
150 gramov oziroma 1 skodelico moke
Za nadev:
3 čajne žlice oziroma 40 gramov neslanega masla
5 čajnih žlic oziroma 65 gramov sladkorja
300 gramov izdelka Rok's arašidovo maslo
1/2 čajne žlica mletega cimeta
2 sladki jabolki
2 čajni žlici stopljenega masla za premaz testa
sladkor v prahu za posip po praženih arašidih
Priprava
1. Pripravimo testo
V veliki posodi zmešamo toplo vodo, kis in sol. Kis uporabimo, da bo testo mehko in raztegljivo. Uporabimo polovico moke in vanjo vmešamo maso. Mešamo, dokler se sestavine ne sprimejo med seboj. Postopoma dodamo preostalo polovico moke. Pri mešanju si lahko pomagamo tudi z rokami. Testo mora biti vlažno, a ne lepljivo. Če je lepljivo, dodamo še malo moke. Skledo prekrijemo s folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi približno 50 minut.
2. Pripravimo nadev
Vzamemo jabolka, narežemo jih na četrtine in odstranimo sredico. Naribamo jih. Zmešamo sladkor in cimet, nato dodamo še drobtine, ki smo jih prej popekli v stopljenem maslu. Dobro zmešamo.
Pripravimo si dovolj površine na pultu. Mesto, kjer bomo razvaljali testo, pomokamo. Z valjarjem razvaljamo testo. Razvaljamo tudi vse grudice. Pri raztegovanju testa si lahko pomagamo z rokami. Debele robove porežemo. Ko testo postane tanko in težko za valjati, se ustavimo. Nadaljujemo z rokami. Polovico testa namažemo s stopljenim arašidovim maslom. Čezenj polagamo jabolka, sladkor in cimet, nato premažemo s preostalo polovico arašidovega masla. Nežno zavihamo testo in ga namestimo na papir za peko. Poskrbimo, da so robovi na spodnji strani. Štrudelj premažemo s preostankom stopljenega arašidovega masla.
3. Pečemo
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Na srednjo rešetko postavimo pladenj s štrudljem. Pečemo pol ure. Ko skorja postane zlata, je jabolčni štrudelj z arašidovim maslom pripravljen. Odstranimo ga iz pečice in pustimo, da se malce ohladi. Narežemo na koščke in potresemo s sladkorjem v prahu. Namesto sladkorja v prahu lahko uporabimo pražene mlete arašide.
Preberite še: Je bilo Rokovo arašidovo maslo stava za uspeh?
Priporočamo tudi: Enostaven recept za okusno jesensko bučno juho
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču