Triumph navdih - svetovni natečaj obikovanja spodnjega perila 2009

Hilary Swank, Franca Sozzani, Qi Qi, Giovanni Gastel, Wichy Hassan und Jan Rosenberg so izbrali zmagovalca natečaja Triumph-ov navdih 2009: James Nolan iz Velike Britanije je s kreacijo "Odette & Odile" zmagovalec mednarodnega natečaja v oblikovanju perila

Triumph navdih - svetovni natečaj obikovanja spodnjega perila 2009 - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

Na večer otvoritve Milanskega sejma mode so študenti oblikovanja iz 28 držav sveta na finalnem izboru natečaja Triumph navdih 09 predstavili vsak svoj komplet perila.

Dogodek se je odvijal v muzeju La Triennale v Milanu. Strogo žirijo so sestavljali: znana igralka Hilary Swank - dobitnica dveh oskarjev, Franca Sozzani - urednica revije Vogue Italija, svetovno znana manekenka iz Hongkonga Qi Qi, legendarni fotograf Giovanni Gastel, Vichy Hassen - soustanovitelj in kreativni direktor Miss Sixty ter Jan Rosenberg - vodja prodaje in marketinga Triumph International. In žirija je izbrala najbolj kreativno interpretacijo letošnjega leta.

James Nolan, 20, iz Velike Britanije je prepričal žirijo s svojo interpretacijo Odette in Odile in postal zmagovalec Triumph navdih 2009. Prislužil si je denarno nagrado v višini 15.000€, njegova kreacija pa se bo prilagojena potrebam proizvodnje izdelala serijsko in bo v letu 2010 naprodaj v izbranih Triumph prodajalnah po vsem svetu. Drugo nagrado v vredosti 10.000€ je prejela kreacija Harbour Mirage Katinke Poole, 28, iz Avstralije, tretjo nagrado v višini 5.000€ pa Shani Elkin, 24, iz Izraela z imenom Jerusalem.

Vse prispele kreacije je žirija ocenjevala po enotnoh kriterijih: inovativnost, kreativnost, interpretacija, individualnost, koncept, estetika, kakovost, dizajn in izvedba. "Uspeh je rezultat talenta in trdega dela. In presenečena sem koliko obojega je združenega v teh strastnih kreacijah mladih študentov oblikovanja, ki si vsekakor zaslužijo prikaz na prireditvi kakršna je Triumph navdih", je dejala dvakratna dobitnica oskarjev igralka Hilary Swank.

Triumph navdih je natečaj kreativnosti, ki ga organizia specialist za spodnje perilo Triumph International in poziva študente prestižnih mednarodnih šol oblikovanja h kreaciji kompleta perila, ki vsebuje nedrček z oporo in hlačke.

Najbolj brano