Slovenska premiera nove ŠKODA Superb

Gala večerni dogodek, ki se je zgodil v torek, 23. 6. 2015, v Unionski dvorani v Ljubljani, je bil namenjen predstavitvi nove ŠKODE Superb, ki v tehničnem segmentu in novem oblikovalskem pristopu združuje tri elemente: tradicijo (120 let Škode, tradicija češke umetnosti steklarstva), aktualnost (sodobni tehnološki dosežki) ter prihodnost, ki se zrcali v futurističnem oblikovanju ter geometriji.

Slovenska premiera nove ŠKODA Superb - Foto: Porsche Slovenija

Ta časovnica, ki poteka od zgodovine skozi sedanjost v prihodnost, je bila tudi rdeča nit večernega dogodka.

»Nova ŠKODA Superb predstavlja novo ero Škodinih avtomobilov!« je med drugim dejal Petr Podlipny, direktor znamke ŠKODA pri slovenskem uvozniku Porsche Slovenija. Novinca na trgu je predstavil tudi oblikovalec Škodinih avtomobilov, Slovenec Marko Jevtič, ki je s svojim edinstvenim oblikovalskim pečatom zaznamoval samozavestno zunanjo podobo novega Superba.

Predstavitev je potekala pod taktirko režiserja Mateja Filipčiča, ki je v enournem šovu združil različne glasbene žanre: klasično glasbo, balado in rok. Pester večerni program je ob spremljavi orkestra SNG Opera in balet Ljubljana pod vodstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh s čudovito interpretacijo pesmi Namesto koga roža cveti zaključil Vlado Kreslin.

Najbolj brano