Monaška princesa Charlene se je vrnila v Monako: Skrivnostno zdravljenje monaške princese je razkrito, to jo čaka, ko se vrne v palačo

Skrivnostno zdravljenje monaške princese je razkrito in končano, mati dvojčkov princa Jacquesa in princese Gabrielle se je namreč vrnila domov, svoje okrevanje pa bo nadaljevala v kneževini z možem in otroki. 

Monaška princesa Charlene se je vrnila v Monako: Skrivnostno zdravljenje monaške princese je razkrito, to jo čaka, ko se vrne v palačo - Foto: Profimedia

Monaške princese Charlene ni nihče videl od lanskega 11. novembra, ko se je nenadoma pojavila fotografija, na kateri je bila monaška princesa edina z masko na obrazu in popolnoma oblečena v črno, poleg princa Alberta in njenih ljubkih otrok, dvojčkov Jacquesa in Gabrielle, ki sta po vrnitvi mame iz Južne Afrike, v upanju, da se jima nikoli več ne bo treba ločiti od nje, močno držala materino roko. Tako zremo v "uradno" fotografijo dobrodošlice, ki pa je v skrivnosti melanholičnih oči napovedovala obdobje bolečine in osamljenosti, s katerima se je morala monaška princesa, takrat še ne vedoč,  soočati, po že tako dolgem temnem obdobju daleč od Evrope. Po tej fotografije pa princese dolgo nismo več videli. 

Charlene, ki se je leta 2011 poročila z monaškim princem Albertom, namreč več mesecev ni prebivala v kneževini zaradi zdravstvenih težav, ki so jih v palači označili kot "stanje globoke splošne utrujenosti".

Preberite še: Monaška princesa Charlène prekinila molk in spregovorila iz švicarske klinike

Zdi se, da se monaška princesa Charlène ne namerava vrniti v Monako

V začetku novembra se je princesa, ki je trpela "čustveno in fizično izčrpanost", prostovoljno začela zdraviti v strokovni ustanovi. Izbira klinike zunaj Monaka, kot je takrat povedal njen mož princ Albert, je bila njena osebna odločitev, ki so jo podprli vsi družinski člani. Poiskati zdravljenje izven Evrope je bila rešitev, ki ji je bila princesa naklonjena že dalj časa, je pojasnil princ Albert. "Svojo odločitev je že sprejela, mi pa smo želeli, da jo potrdi pred nami. To si je želela. Vedela je že, da je najbolje, da si odpočije in opravi resnično medicinsko podprto zdravljenje," je novembra dejal njen mož. 

Pričakuje se, da se bo princesa postopoma vrnila k svojim uradnim dolžnostim šele po nekaj tednih stalne nege in počitka. V izjavi palače je navedeno, da se bo k javnim nastopom in obveznostim vrnila "takoj, ko bo njeno zdravje dovolj trdno". Princesa se veseli ponovnega preživljanja časa in druženja z monaškimi prebivalci, prav tako pa kneževina poudarja, da družina potrebuje zasebnost in spoštovanje, ki ga Grimaldijevi pričakujejo od vseh, da ne bi ovirali Charlene pri okrevanju: "Princesa še vedno potrebuje mir in spokojnost. Zato par prosi, da še naprej spoštuje njeno zasebno življenje in družinsko okolje."

Južna Afrika, bolezen, zdravljenje na švicarski kliniki, vrnitev domov

Težave nekdanje olimpijske plavalke so se začele januarja 2021, kmalu po njenem odhodu v Južnoafriško republiko, kamor je odpotovala zaradi  dejavnosti, ki jih je spodbujala njena fundacija, med drugim zaradi zaščite ogroženih nosorogov. Maja je bilo objavljeno, da je zbolela za hudo okužbo dihal, ki je v nekaj mesecih zahtevala štiri operacije, zaradi česar ni mogla leteti in se zato ni mogla vrniti v kneževino. Lani novembra smo Charlene le uspeli ujeti in pojavile so se fotografije, ki so nakazale, da je zaradi bolezni precej shujšala, vendar je še vedno ljubka in očarljiva.

Med boleznijo in okrevanjem je bila princesa prisiljena prek družbenih medijev praznovati več pomembnih praznikov in družinskih priložnosti, vključno z deseto obletnico poroke, rojstnim dnevom svojih otrok in svojim rojstnim dnevom.

Na njenem profilu Instagramu, ki mu sledi 400.000 ljudi, se je v zadnjih mesecih pojavila fotografija monaške zastave, s katero je princesa želela poudariti svojo pripadnost družini Grimalidi (ki so jo pogosto spodbijale govorice o skorajšnji ločitvi),  njeni najbližji pa so se ji 25. januarja želeli pokloniti z videoposnetkom ob njenem 44. rojstnem dnevu, v katerem so povzeti najpomembnejši trenutki njenega življenja in ga spremljajo te besede: "Hvaležni smo vam za vse, kar naredite za vse nas, da bi spremenili življenja ljudi po vsem svetu, za vašo strast in predanost reševanju in spreminjanju življenj. To je za nas pravi navdih".

Princesa Charlene pa se je sedaj pravočasno vrnila v Monako, da bo skupaj s svojim možem, princem Albertom in otroki lahko praznovala možev 64. rojstni dan. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vsako jutro spijte ta zdrav napitek: pospeši metabolizem in brez napora pripelje do sanjske postave

Priporočamo tudi: 10 čudovitih pričesk, ki najbolje pristajajo ženskam nad 60 let

Najbolj brano