Ne zamudite: Acid Arab premierno v Sloveniji!

22. 5. 2024
Ne zamudite: Acid Arab premierno v Sloveniji! (foto: Guillaume Durand)
Guillaume Durand

Glasbena poslastica se bo odvila to soboto, 25. 5. 2024 ob 20. uri v Kino Šiška.

Pripravite se na nepozabno glasbeno doživetje v okviru festivala Druga godba, kjer bo naša dežela prvič gostila vodilni svetovni kolektiv Acid Arab! Ta francosko-alžirski kolektiv, ki sta ga leta 2012 v sodelovanju z glasbenimi kolegi ustanovila pariška didžeja Guido Minisky in Hervé Carvalho, že več kot desetletje navdušuje občinstva po vsem svetu s svojo opojno mešanico ostre zahodne elektronske glasbe in vzhodnjaških zvokov ter vokalov.

Acid Arab niso zgolj miks, temveč pravo srečanje kultur, izpiljeno skozi številna sodelovanja in stalna potovanja po Sredozemlju in širše. Njihovi hiti, ki se vrtijo na plesiščih po vsem svetu, so vrhunec njihovega umetniškega izraza.

Promocijsko gradivo

Večer bo dodatno obogatila ameriška kantavtorica mehiško-salvadorskih korenin, Angélica Garcia. Pozornost je vzbudila s pesmijo "Jicama", ki se je znašla na NPR Tiny Desk, lestvicah NY Times in celo na seznamu Baracka Obame. V kontekstu festivala Druga godba je še posebej zanimiv njen prehod v elektronske vode, kjer ne zanika svojih latinskih genov, kar je še posebej poudarjeno v njeni samosvoji vokalni izvedbi.

Carlos Garcia

Karte lahko kupite tukaj.

Fotografije Guillaume Durand in Carlos Garcia

Preberite še: Ta zvezdniški trend iz 60. let se vrača v ravno pravem času za poletje

Priporočamo tudi: Tako bi morale poleti kratke hlače nositi ženske nad 40 let, ki ne želijo popolnoma razkriti svojih nog

 

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik