Natmanova dieta: izgubiti 4 kg v 4 dneh, ali je to mogoče?

Sanjate o hitrem hujšanju? Ali je takšno hujšanje sploh izvedljivo in še bolj pomembno, ali je varno? Preverimo!

Natmanova dieta: izgubiti 4 kg v 4 dneh, ali je to mogoče? - Foto: Instagram

Hitro hujšanje je skrb mnogih žensk, zlasti ko nastopijo sončni dnevi in se bliža čas kopalk. Vendar mnoge odvrne že sama misel, da bi začele dolgotrajno in naporno dieto. Ko se trudimo shujšati, smo ponavadi nekoliko nestrpni. Radi bi se znebili kilogramov tako hitro, kot smo jih pridobili. Na žalost se to ne zgodi vedno, zato sta potrebna potrpežljivost in odločnost. Ta novinec v družini diet pa je sedaj povzročil razburjenje. Zakaj? Obljublja namreč hitro izgubo kilogramov, kar 4 kg v samo 4 dneh.

Ste vedeli, da je točno ta dieta močno priljubljena med stevardesami in temelji na nizkokaloričnem in visokobeljakovinskem načinu prehranjevanja.  Navdih za dieto je pravzaprav  življenjski slog stevardes, ki štiri dni počitka, ko niso na letalu dobro izkoristijo. In zdaj glavno vprašanje, ali je dieta učinkovita in brez posledic za zdravje? Kakšno je njeno načelo? Ali ni nevarna za zdravje? Katera živila je treba uživati in katerim se je treba izogibati? Kakšen je jedilnik za zajtrk, kosilo in večerjo? Tukaj so vse informacije, ki jih morate vedeti, preden začnete ... ali pa tudi ne!

Ne spreglejte:

Natmanova dieta: kako deluje?

Tako kot večina diet, ki obljubljajo hitro izgubo telesne teže, tudi Natmanova dieta temelji na dieti z visoko vsebnostjo beljakovin. In ne pozabite, da govorimo o precej restriktivni dieti. Pri tej dieti so prepovedane vse maščobe, tako dobre kot slabe, pa tudi škrobnata živila, hitri sladkorji, mlečni izdelki in vsi viri ogljikovih hidratov. Pri kuhanju so odstranjene vse začimbe, olje in sol pa lahko pustite kar v omari. Prav tako se moramo izogibati prigrizkom med obroki. Na jedilniku najdemo ribe, pusto meso ali jajca, vlaknine, pa tudi zelenjavo ... pod pogojem, da jo kuhamo brez maščobe in predvsem uživamo naravno. Pitje alkohola je seveda izključeno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Varna dieta?

Čeprav je ta dieta omejujoča, ni tako nevarna za naše zdravje. Seveda se morate pred uporabo posvetovati z zdravstvenim delavcem ali zdravnikom. Ker gre za zelo kratko dieto, je tveganje za pomanjkanje hranil minimalno. Naše telo črpa zaloge maščob in sladkorja v telesu, ker jih s hrano ne dobi. Poleg tega, ker so beljakovine vedno dovoljene, hujšamo, ne da bi izgubili mišice. 

V okviru Natmanove diete so dovoljeni trije obroki na dan, zajtrk, kosilo in večerja. Vendar se izogibajte prigrizkom. Hidracija je bistvenega pomena. Na dan morate popiti 1,5 litra vode, pojasnjujejo strokovnjaki. Ob koncu teh štirih dni je treba z nizkokalorično dieto nadaljevati teden dni, in postopoma vključevati jedi v svoj jedilnik. Nato sledi faza stabilizacije. Cilj je, da se telo postopoma vrne v svoj normalni ritem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Tipičen jedilnik Natmanove prehrane

Osredotočite se na uživanje vlaknin pri vsakem obroku. Perutnina, jajca, bele ribe, pusto meso, nesladkano sadje, morski sadeži in zelena zelenjava naj postanejo vaši najboljši zavezniki. Pred začetkom diete se vedno posvetujte z zdravnikom. V teh štirih dneh se izogibajte večjim fizičnim naporom, saj obstaja verjetnost, da boste imeli manj energije, kot sicer. 

1. dan:

Zajtrk: kava ali čaj brez sladkorja po želji + ½ grenivke.

Kosilo: 1 zrezek na žaru (150 g) + solata iz solate in paradižnika + 1 jabolko.

Večerja: 2 kuhani jajci + stročji fižol (na pari in brez preliva).

2. dan:

Zajtrk: Kava ali čaj brez sladkorja (kolikor želite) + ½ grenivke.

Kosilo: 1 zrezek na žaru (150 g) + solata + 1 velik kozarec paradižnikovega soka.

Večerja: bučke ali cvetača + stročji fižol (parjena zelenjava brez preliva) + jabolčni zavitek brez sladkorja.

3. dan:

Zajtrk: Kava ali čaj brez sladkorja (kolikor želite) + ½ grenivke.

Kosilo: 1 zrezek na žaru (150 g) + solata iz solate in zelene, 1 jabolko.

Večerja: piščanec na žaru + dušen paradižnik + 1 velik kozarec slivovega soka.

4. dan :

Zajtrk: Kava ali čaj brez sladkorja (kolikor želite) + ½ grenivke.

Kosilo: 2 kuhani jajci + stročji fižol + 1 kozarec paradižnikovega soka.

Večer: 1 zrezek na žaru (100 g) + solata + 1 kozarec ananasovega soka brez sladkorja.

Povzeto po člnaku iz GRAZIA FR

Fotografije: Instagram/@kourtneykardash

Preberite še: Pozabite na glamurozne obleke, Victoria Beckham 48. rojstni dan proslavila v tem drznem videzu

Priporočamo tudi: Najbolje prodajana torbica lanskega poletja se vrača in bo glavni modni dodatek za leto 2022

Najbolj brano