Na dan so prišle grozljive obtožbe spolnega nadlegovanja s strani oblikovalca Alexandra Wanga

Oblikovalec je ljubljenec številnih zvezdnic.

Na dan so prišle grozljive obtožbe spolnega nadlegovanja s strani oblikovalca Alexandra Wanga - Foto: Profimedia

Na dan prihaja vse več grozljivih pričevanj o plenilskem vedenju modnega favorita.

Instagram profila Diet Prada in Shit Model Management sta delila zgodbo manekena Owen Mooney, ki jo je predstavil na platformi Tik Tok. Mooneyja se je modni oblikovalec Alexander Wang v klubu pred skoraj štirimi leti neprimerno dotaknil in zagrabil, po njegovem priznanju pa so na dan kar vrela nova pričevanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Skupni imenovalec, ki se pojavlja v srhljivih osebnih izkušnjah moških manekenov ali gostov z zabave, najpogosteje vključuje alkohol in mamila. Nekateri, ki so se oglasili, so povedali, da so videli podobne situacije ali pa so bili tudi sami žrtve Aleksandra Wanga - od nezaželenega dotika, prepričevanja, da bi uživali alkohol ali mamila, do prebujanja brez oblačil v sobi, izgube zavesti in poskusov spolnega napada.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Kot je bilo že razkrito pri razkritju spolnih plenilcev, se žrtve pogosto obotavljajo pri svojih odločitvah, da se bodo pojavile v javnosti, zaradi strahu pred maščevanjem plenilcev, nerazumevanja okolja, sramu in strahu pred obtožbami, kar je potrdil tudi Owen Mooney. Toda drzna poteza samo ene žrtve lahko mnoge druge spodbudi, da povejoo svoje zgodbe in ustavijo verigo pričevanj o zlorabah.

Kampanja za kolekcijo pomlad in poletje 2017 Aleksandra Wanga z R. Kellyjem v vlogi manekena.

Doslej še ni bilo uradne ali neuradne izjave Aleksandra Wanga ali njegove modne hiše o teh obtožbah, prav tako pa tudi Wangovih prijateljev iz modnega sveta. Supermodel in kantavtorica Karen Elson je podprla žrtve v objavi na Instagramu Diet Prada in zapisala: »Nihče ne bi smel čutiti pritiska, da bi se napil, kaj šele, da bi bil pod drogo ali prisiljen braniti se pred neželenimi spolnimi napadi pod krinko dobre zabave ali dela. Soglasje je privolitev. Težko je, ko gre za nekoga v panogi, ki ga poznate ali občudujete, vendar to ne bi smelo zmanjšati bolečine, ki naj bi jo oseba povzročila drugim. Če teh pogovorov ne bomo imeli, se nič ne bo spremenilo na bolje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shit Model Management (@shitmodelmgmt)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Navdih, kako to zimo plastiti oblačila, da vas nikoli ne bo zeblo

Priporočamo tudi: Victoria Beckham razkrila svetlečo obleko, v kateri naj bi dočakala novo leto
 
 
 
 

Najbolj brano