Tedenski horoskop od 13. do 20. aprila

Z Luno v Kozorogu, ki bo spodbujala delavnost in ambicioznost, bomo začeli ponedeljek.

Tedenski horoskop od 13. do 20. aprila - Foto: Profimedia

Kljub trudu nam ne bo šlo vse gladko, malce težje se bomo sporazumevali z okolico, ki ne bo razumela naših razmišljanj in dejanj, na silo pa jih nikar ne poskušajmo udejanjiti. Proti večeru se bo Luna premaknila v znamenje vodnarja in prinesla nekaj olajšanja, sprostimo se lahko tudi ob dobri hrani, filmu ali pa se odpravimo v kino, na razstavo, morda večerni sprehod, da se pocrkljamo po napornem dnevu.

Zvezde na nebu bodo naše živce preizkušale tudi v torek, ko bomo prehitri za svojo okolico, zato bo prihajalo do nesporazumov ali celo sporov, saj trmasto ne bomo hoteli odstopiti od svojih stališč. Niti slišati ne bomo hoteli o tem, da smo si naložili preveč dela, prav tako se lahko zaostrijo odnosi z avtoriteto. To pa ne velja samo za službo, ampak tudi za zasebno življenje, kjer bo moral stisniti zobe predvsem partner. Morda bi se morali vprašati, zakaj toliko pričakujemo od drugih in zakaj dvomimo o njih. Šele proti večeru bomo zadihali s polnimi pljuči in popravljali svoje napake, čeprav bomo skrivaj mnenja, da nismo naredili nič narobe. Naše ideje bodo spet slišane, zato se bo spremenil tudi odnos do nadrejenih, razmišljali bomo bliskovito hitro in napredno. Če imamo dovolj energije, se zvečer odpravimo ven in posedimo s partnerjem ali prijatelji, veliko si bomo imeli povedati, tudi čustva bodo priplavala na površje, saj se bo Luna v poznih večernih urah preselila v znamenje rib.

Z Luno v Ribah torej začenjamo tudi sredo, ki bo zelo razgibana. Zjutraj bomo občutili nekaj napetosti in nestrpnosti, kot bi nas bilo strah, da ne bomo zmogli vsega, vendar bo ta občutek čez dan popuščal. Znali si bomo naslikati lepši svet, kot je v resnici, predvsem pa slediti svojim sanjam in domišljiji, vendar bomo lahko ostajali na trdnih tleh, saj se Merkur prestavi v znamenje bika, ki nam bo dal trdnost in občutek prizemljenosti. Večer je lahko zelo čustven in čuten, zdaj lahko nadoknadimo vse, kar smo lepega zamudili, in se posvetimo partnerju.

Četrtek bomo preplavali po ribje, nikamor se nam ne bo mudilo, rajši kot v pisarni se bomo zasedeli ob kakšni kavici, k obveznostim bomo pristopali zelo ležerno. Zanimale nas bodo umetnost in lepe stvari, vendar pazimo, če se bomo odpravili po nakupih, in pravočasno potegnimo zavoro, da nas ne odnese v zapravljanje.

Konec tedna se začenja z Luno v Ovnu, ki nas bo prebudila iz sanjarjenja in nas takoj usmerila v akcijo. Uspešno bomo nadaljevali stare stvari in se hkrati navduševali nad novimi projekti, zraven pa se bomo še spogledovali kot za stavo. Dan bo prepoln pozitivne energije in samozavesti, ki jo bomo nosili kot po meri ukrojeno obleko.

V soboto bo na nebu mlaj, ki nas bo (še posebej ognjena znamenja) navdajal s tesnobo in nemirom, zato lahko večkrat izbruhnemo in koga prizadenemo. Na splošno se poskušajmo umiriti in namesto prepira v svojem domu poiščimo varen pristan, pomagal bi nam tudi pogovor z nekom, ki ga zelo cenimo in ki lahko z razdalje pogleda na naše težave. Luna se v poznih večernih urah naseli v znamenju bika, ki bo s seboj prinašalo nekaj več trdnosti in prizemljenosti.

V nedeljo bomo še vedno bolj šibki kot običajno, zato od sebe ne zahtevajmo preveč. Napetosti med partnerjem bodo popustile zvečer, zato si vzemimo čas za ljubezen in uživajmo.

Najbolj brano