Spiranje las, čiščenje tal in 6 drugih neobičajnih načinov za ponovno uporabo vode, v kateri ste kuhali testenine: Rezultati vas bodo navdušili!

17. 2. 2022
Spiranje las, čiščenje tal in 6 drugih neobičajnih načinov za ponovno uporabo vode, v kateri ste kuhali testenine: Rezultati vas bodo navdušili! (foto: Instagram)
Instagram

Ko kuhamo testenine, jo zavremo litre, nato pa jo brez razmišljanja zavržemo. Ne zavedamo pa se, kako zelo je koristna voda, v kateri smo kuhali testenine.

Voda, v kateri smo kuhali testenine, bogata s škrobom, ima neslutene prednosti za naše telo, prostor ali celo naš vrt. Če bi jo zavrgli, bi bila to velika škoda. Na srečo vam po tem, ko ste odkrili te nasvete za recikliranje, to nikoli več ne bo prišlo na misel!

8 nasvetov za ponovno uporabo vode, v kateri ste kuhali testenine

1. Uporabite ga kot vezivo v omakah

Zahvaljujoč škrobu, ki se pridobi iz testenin med kuhanjem, ima voda moč vezave, zaradi česar je bistvenega pomena za pripravo gladke in kremaste omake. Ko so testenine kuhane, jih zmešajte z omako in dodajte zajemalko vroče vode. Hvaležni nam boste!

2. Uporabite jo za čiščenje

Ker ima detergentne lastnosti, je voda, v kateri ste kuhali testenine najboljša za čiščenje tal, ploščic ali umivalnika. Pomembno je, da omenjeno vodo dobro solimo, da se zares razmasti.

3. Z njo pomijte posodo

Voda in škrob tvorita neustavljiv par za odstranjevanje maščobe z vaših posod.

4. Uporabite jo za nego las

Za sijoče in prožne lase je zelo zanimiva voda, v kateri ste kuhali riž ali testenine. Še enkrat, škrob, ki ga vsebuje, daje našim lasem ta svilnati videz. Ohlajeno le polijemo po naših laseh in pustimo delovati petnajst minut. Nato nadaljujte s šamponiranjem kot običajno!

5. Naredite si kopel za stopala

Noge potopite v posodo, polno mlačne vode, v kateri ste kuhali testenine. Ko se koža zmehča, jih umijte in se sprostite!

6. Uporabite jo kot uničevalec plevela

Znebiti se plevela je mogoče. Če želite to narediti, ga morate preliti še z vrelo vodo. Ne samo, da bo toplotni šok povzročil razpočenje rastlinskih celic, temveč bo sol odstranila tudi mikroorganizme in sterilizirala zemljo.

7. Vanjo namočite stročnice

Prednost namakanja stročnic v vodi, bogati s škrobom, je, da postanejo bolj prebavljive!

8. Z njo zalivajte svoje rastline

Zahvaljujoč mineralom, ki jih vsebuje, bo voda – če je ohlajena – pomagala vašim rastlinam rasti in ostati zdrave.  
 

Fotografije: Instagram/@haileybieber

Preberite še: Vračajo se te ikonične superge iz 80-ih. Poglejte, kako jih nositi

Priporočamo tudi: Jennifer Lopez je nosila najljubšo torbico Kate Middleton. To je investicijski kos, ki ga boste želeli kupiti