Lepotice Hollywooda, ki jih po številnih lepotnih operacijah danes žal ne prepoznamo več

Ko gre želja po mladosti v napačno smer ...

Lepotice Hollywooda, ki jih po številnih lepotnih operacijah danes žal ne prepoznamo več - Foto: Profimedia

Po nedavni modni reviji Fendi je številne oboževalce presenetil nov videz Demi Moore, mnogi pa je sprva niti niso prepoznali. Za 58-letnico to ni prvi nastop na modni pisti v zadnjih mesecih - oktobra je imela modno revijo za linijo spodnjega perila Rihanna Savage x Fenty, kjer je bila videti popolnoma fantastično, čvrsto in seksi, zato se mnogi sprašujejo - zakaj se je odločila za kakršenkoli nov poseg?

Mladost je v današnji družbi imperativ in ne glede na to, koliko praznujemo (žensko) lepoto na vseh področjih življenja, ne moremo kaj, da ne bi občudovali neverjetnih sposobnosti tistih žensk, ki kljubujejo starosti: kako izgleda JLo pri petdesetih, kot da je stara 30 (trdi, da ni botox!)? Kako ima Halle Berry telo 25-letnice? Kako uspeva Jennifer Aniston biti vedno zagorela in imeti žarečo kožo? Da ne govorimo o pogovorih s prijatelji in znanci, ki že začenjajo varčevati za temne dni in vse estetske posege, s katerimi nameravajo premagati čas in težo. Zato ne bi smelo biti presenečenje, da (znane) ženske, obkrožene z drugimi, vedno mlajšimi, lepšimi in bolj uspešnimi ženskami, ženskami, ki vsak dan vidijo svoje fotografije na številnih zaslonih in jih ocenjujejo po videzu, podležejo želji, da bi ohranile njihovo nekdanjo lepoto in seksualno privlačnost.

Instagram filtri so pripeljali do tega, da smo šokirani nad lastnim naravnim odsevom v ogledalu in iščemo načine, kako bi bili videti taki v resnici, najprej z ličili, nato pa bolj ekstremno z estetskimi postopki. Kolikor lahko vidimo v nadaljevankah in resničnostnih šovih, so polnila in botox na zabavah v Los Angelesu kot aperitivi v lokalih - oblika dobrodošlice in nikakršen tabu. In kje se črtajo meje in kdaj se želja po lepoti in mladosti spremeni v obsedenost?

Demi, Madonna in Ashley Judd so le nekatere izmed slavnih žensk, ki so v zadnjem času javnost šokirale s svojimi zategnjenimi obrazi brez ene same gubice, kakršnih niso imele niti pri svojih dvajsetih. Znana ustanoviteljica blagovne znamke Huda Beauty, Huda Kattan, je v nedavnem intervjuju za Vogue dejala: "Zasvojena sem z nitkami. Trenutno imam v obrazu verjetno približno 70 niti. Včasih me boli, ko se nasmehnem, vendar mi je na nek način všeč." Ali smo pripravljeni prenašati bolečino, ko želimo izraziti svojo srečo in ali je vredno bolečine?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HUDA KATTAN (@hudabeauty)

Verjamem, da ima vsakdo pravico razpolagati s svojim telesom, kot želi, in ustvariti videz, ki ga želi predstaviti svetu, kot se počuti, in če se v notranjosti počutimo mlado, je to, da smo videti mladi tudi navzven jasen nagon. A hkrati upam, da ima vsak ljubo osebo, ki bo, če začutimo potrebo po (tisočeri) estetskem postopku, rekla: "Draga, ne rabiš. Tako lepa si."

Prevedeno po članku z ELLE HR.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vsa modna dekleta trenutno obožujejo te copate

Priporočamo tudi: Rosie Huntington-Whitley napovedala vrnitev spete pričeske, ki si je že leta nismo upali nositi v javnosti

Najbolj brano