Sedem žensk, sedem popolnih trenutkov. Kaj pa vaši?

22. 7. 2014
Sedem žensk, sedem popolnih trenutkov. Kaj pa vaši? (foto: osebni arhiv, profimedia)
osebni arhiv, profimedia

Včasih se zgodi, da se vse postavi na svoje mesto. Sedem žensk smo prosili, da z nami delijo svoje popolne trenutke.

Lorella Flego, televizijska voditeljica in modna novinarka

Na tej fotografiji sem si všeč, ker je fotografinja ujela veliko plati moje osebnosti: malo sem princesa, malo zasanjana, malo melanholična in, jasno, tudi ženska oziroma predvsem ženska.

V obleki Sherri Hill sem se počutila preprosto brezhibno, saj veste, ko imate pač na sebi nekaj, kar vas naredi lepšo in samozavestnejšo. Večerne kreacije so moj fetiš in z veseljem jih nosim ... in ta til okoli telesa me spominja na čase, ko sem plesala klasični balet in je bilo vse v zabrisanih barvah, ki so mi še danes tako ljube.

Azra Širovnik, pisateljica

azra širovnik

Na fotografiji, ki sem jo izbrala, imam 58 let in sem najbolj srečna (kljub povečanju števila gubic in kilogramov se počutim srečno in osvobojeno vseh življenjskih okovov). Kajti skozi leta sem se počasi osvobajala vsiljenih in podedovanih pogledov na življenje in odnose, tako da zdaj živim le s tistimi, ki jih sama priznavam in ki me osrečujejo.

Zato sem zdaj v najlepši, najsrečnejši fazi življenja, kar se odraža tudi v mojih literarnih delih. Mogoče je prav zaradi vsega navedenega moj zadnji roman Kronika napovedane ljubezni označen kot moje najboljše delo. 

Urša Jerkič, publicistka

urša jerkič

Z bratom v münchenskem hotelu po celodnevnem šopingu, ki sva ga najbrž zaključila z Big Macom. Otroka socializma z nasmeški novopečenih potrošnikov. Včasih pozabim, kakšen je videti svet, ko si zadet od kokakole. Garfielda pa nimam več.

Manca Notar, svetovna prvakinja v SUP-u

manca notar

Fotografija je bila posneta po svečani podelitvi svetovnega SUP-pokala v Abu Dhabiju, letos aprila. Čeprav je bila to prva tekma za svetovni pokal v letošnji tekmovalni sezoni in kljub ekstremnim pogojem (temperatura, ki je krepko presegla 40 stopinj Celzija), mi je uspelo osvojiti tri trofeje in skupno doseči drugo mesto.

Celotna izkušnja mi je dala potrditev, da sem na pravi poti, kar mi je vlilo tudi dodaten zagon za vsa nadaljnja tekmovanja. To je trenutek, ko sem se počutila močno in izpopolnjeno.

Anja Korošec, manekenka

anja korošec

Lepota se odraža prek nasmeha. Vsaka ženska je lepa, ko se smeji. Na fotografiji je zajet trenutek s prijateljem, ki me je obiskal v času tedna mode v Londonu. Prav trenutki s prijatelji so tisti, ki na moj obraz narišejo najširši nasmeh. K temu na fotografiji je brez dvoma pripomogel tudi sladoled po dobro opravljenih modnih revijah v osrčju Londona.

Urška Draž, modna oblikovalka

urška draž

Težko bi rekla, da je bilo katerokoli obdobje v mojem življenju najlepše. Vsako je po svoje zanimivo prav zato, ker je nepoznano. Devet mesecev nosečnosti je vsekakor eno izmed najzanimivejših, polno presenečenj, spreminjanj, tako fizičnih kot psihičnih.

Hormoni seveda naredijo svoje in meni so to obdobje še polepšali, tako kot je to potem storil tudi čudež življenja. Ker oblikujem oblačila, pa je bila nosečnost tudi v tem smislu zame zanimiva, saj sem preizkušala, kako obleke rastejo z mano in kako bi jih po porodu lahko ponovno uporabljala.

Petra Windschnurer, modna in lepotna urednica Elle

petra windschnurer

Sem ena od tistih srečnic, ki jim nosečniški meseci ne morejo do živega, nasprotno, z naraščajočim trebuhom so rasle moja samozavest, ljubezen do lastnega telesa in energija, ki mi je ni primanjkovalo niti na dan, ko sem se odpravila v porodnišnico. Dodatni kilogrami, s katerimi nisem varčevala, so se lepo porazdelili po moji precej vitki postavi.

Če se dobro spominjam, sem prav žarela, in to na vsaki fotografiji (kar je danes prava redkost, pa pustimo zdaj plus sedem let pri miru). Mogoče se bo slišalo kar preveč hvalisavo, a na potovanju po Italiji sem od neznancev dobila toliko 'ciao bella' komplimentov kot še dolgo ne.

Prvič sem občutila to žensko moč lepote leta 2007. Veliko sem potovala. Toskana, Provansa, Bretanija, najlepši kraji v Evropi za eno od lepših obdobij v mojem življenju. Še danes ob skladbi skupine Air, All I need, zaplavam med drevorede jablan na vročem jugu Francije. Skozi okno avtomobila pomolim roko in lovim topel zrak med prste, uživam življenje, njegovo lepoto, njegovo edinstvenost.

Pripravila: Kaja Milanič

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan