Ne zamudite: Hauptman z gosti že čez manj kot mesec v Siti teatru (premierno bo predstavil svoj novi album)

21. 3. 2023
Ne zamudite: Hauptman z gosti že čez manj kot mesec v Siti teatru (premierno bo predstavil svoj novi album) (foto: Marko Alpner)
Marko Alpner

V živo mu boste lahko prisluhnili 21. aprila ob 20:30. 

Žan Hauptman je čedalje bolj prepoznavno ime na domači glasbeni sceni. Mladega pevca smo prvič opazili na lanski EMI, kjer se je predstavil s pesmijo Sledim, nedavno pa se je zavihtel tudi na vrh lestvice najbolj poslušanih pesmi na Valu 202. Že po prvih slišanih akordih njegove glasbe nam je bilo hitro jasno, da bo postal stalnica na naših seznamih predvajanja in očitno nismo bili edini, saj so njegovi koncerti vedno bolj iskani in posledično tudi obiskani. 

Mlademu diplomiranemu pevcu in pianistu, katerega glasba je preplet džeza, alternativnega R & B, soula, funka in popa, boste lahko v živo prisluhnili že  21. 4. 2023 ob 20:30, in sicer v SiTi Teatru BTC. Na omenjenem dogodku bo premierno predstavil svoj novi album, ki bo v slovenskem jeziku. 

Preberite tudi: Žan Hauptman o trenutkih, ki snujejo najlepše, a hkrati najbolj boleče ljubezenske pesmi

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Žan Hauptman (@hauptman.zan)

Pri drugem albumu je sodeloval z nadarjenim producentom Erikom Asatrianom.
 

Omenjeni album za Žana predstavlja novo ustvarjalno poglavje po tem, ko je januarja 2021 že izdal svoj prvi album z naslovom Finished, not perfect, napisan v angleškem jeziku. Album je bil dobro sprejet, med drugim se je z njim predstavil tudi na showcase festivalu ESNS (Gröningen). Konec lanskega leta smo že lahko dobili prvi vpogled vanj, in sicer single z naslovom Če bi vedel, obenem pa je luč sveta nedavno ugledal tudi duet z mlado pevko Izo Leskovšek, Bliže.

Intervju z Žanom si lahko preberete tudi v aktualni številki revije ELLE, ki je že na prodajnih policah. Z njim smo med drugim govorili o procesu snemanja novih pesmih, njegovem nastopu na zadnjih Elle Style Awards in ranljivosti v glasbi.

Za pokušino prilagamo izsek iz omenjenega intervjuja.

V kakšno okolje stopi mlad izvajalec na začetku kariere pri nas? Mu je to naklonjeno? Še vedno ste 'sami svoja založba', kar verjetno ni preprosto. 

"Zdi se mi, da vse bolj. Izpostavil bi predvsem radie in radijske urednike, ki so vsaj pri meni odigrali veliko vlogo, mi dali motivacijo in možnost ustvarjati naprej. Na mladem izvajalcu je samo to, da ne dela glasbe zaradi denarja, temveč ustvarja in vztraja. Če je dober, konsistenten in zvest sebi in glasbi, mu bo uspelo. Izdajati v samozaložbi zagotovo ni preprosto, je pač odločitev, ki sem jo sprejel, in vsaj še pri naslednjem albumu bom temu ostal zvest in videl, ali se splača."

Vstopnice za večer, ki bo prava poslastica kvalitetne glasbe tudi za najbolj zahtevna ušesa, najdete TUKAJ.

Fotografije Marko Alpner in Doris Markač

Preberite še: 6 trendov modnih oblek za pomlad in poletje 2023, od slip obleke do obleke s kapuco

Priporočamo tudi: Elle Style Awards 2022: Pokukajte v dogajanje podelitve nagrad in si oglejte najbolj očarljive trenutke večera