6 trendov modnih oblek za pomlad in poletje 2023, od slip obleke do obleke s kapuco

Obleke na modnih brveh v ospredju: tukaj so najzanimivejše silhuete za naslednjo sezono.

6 trendov modnih oblek za pomlad in poletje 2023, od slip obleke do obleke s kapuco - Foto: Profimedia

Modne obleke za pomlad poletje 2023 po vzoru modnih brvi

Med trendi za pomlad in poletje 2023, ki so jih predlagali na modnih brveh, imajo pomembno mesto obleke. So protagonistke kolekcij in oblačila, ki najbolje povzemajo estetiko in predloge, ki vsako sezono navdihujejo oblikovalce. V nadaljevanju smo zbrali glavne modne obleke, ki jih bomo v prihodnjih mesecih videli povsod.

Slip obleka

Po vzoru spodnjega perila, ki je referenca par excellence na modnih brveh, je obleka slip eden od absolutnih trendov tega trenutka. Givenchy se vrača h koreninam tega trenda in se vrača k slogu iz devetdesetih let s kosom iz satenaste tkanine brez okraskov, ki čutno razkriva modrček. Nensi Dojaka ali Coperni sta svojim oblekam dodala nežne čipkaste vstavke v višini prsi. Bottega Veneta ali Simone Rocha se poigravata z oblačili v vintage slogu, ki jim dodata vezenine ali detajle s kristali. Če Paco Rabanne ponuja obleke s spodnjim delom v intenzivnih kontrastnih barvah, Burberry z mrežastimi kombinezoni z učinkom druge kože, ki poudarijo vitke obleke s spodnjico, obrobljene s čipko, navdih pripelje do skrajnosti.

Givenchy pomlad in poletje 2023

Coperni pomlad in poletje 2023

Asimetrične obleke

Asimetrija je ena od najbolj presenetljivih rešitev med trendi oblačenja za pomlad in poletje 2023. Carolina Herrera in Acne Studios sta trendu pokimala z enodelnimi modeli, Balmain z nepravilnim drapiranjem na eni rami, Bally z izrezi na različnih višinah.

Bally pomlad in poletje 2023

Acne Studios pomlad in poletje 2023

Obleke s kapuco

Obleka s kapuco je eden najzanimivejših in najmočnejših stilov zadnjih sezon in priljubljena izbira na rdeči preprogi. Če jo je med slavnimi med prvimi nosila španska igralka Verónica Echegui ob podelitvi nagrade Goya 2022 v slogu, ki je spominjal na slog Kylie Minogue v videospotu Can't get out of my head iz leta 2001, jo je nazadnje nosila Jenna Ortega alias Wednesday Addams, ki je izbrala zelo elegantno obleko Saint Laurent. Model ima korenine v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je Azzedine Alaïa v več različicah v vseh barvah oblekel Grace Jones. Leta 2023 je znamka model, ki je del njene dna, oživila s krojem morske deklice. Saint Laurent, Alberta Ferretti in Chet Lo se odločajo za vijugasta, dolga, plapolajoča oblačila, ki ovijejo glavo in ovijejo telo ter zapeljujejo z nepričakovanimi razporki in izrezi.

Saint Laurent pomlad in poletje 2023

Alberta Ferreti pomlad in poletje 2023

Gola obleka

Gola obleka je skupaj s slip obleko verjetno najbolj vroč trend sezone, ki so ga hkrati prevzele številne luksuzne blagovne znamke. Dior jo je izpopolnil, nosila se je z ustreznim spodnjim perilom, DelCore pa jo je seksi oblekel z izpostavljenimi strukturami. Collina Strada se poigrava s prozornimi volančki z bukoličnim pridihom, medtem ko Eckhaus Latta ali Rejina Pyo predlagata drzne različice z odprtinami po vsej dolžini.

Dior pomlad in poletje 2023

Tory Burch pomlad in poletje 2023

Kovinski sijaj

Med barvnimi trendi za pomlad in poletje 2023 prevladujejo kovinski odtenki. Na modnih brveh prevladujeta srebrna in zlata barva v monokromatskih različicah, ki se razgrinjata v različnih slogih: chrome foncé večernih oblek Dolce&Gabbana, Altuzarrov tekoči plise, Chanelove zlate obleke, navdihnjene z dvajsetimi leti prejšnjega stoletja, ali Michael Korsove zlate draperije z bleščicami v slogu sedemdesetih let.

Chanel pomlad in poletje 2023

Dolce&Gabbana pomlad in poletje 2023

Obleke v stilu peplum

Na modni brvi se ponavlja tudi tema oblek, ki jih navdihujejo grško-rimske kulture: če smo leta 2020 kot vir navdiha iskali Madeleine Vionnet ali Madame Grès, se spomladi 2023 obleke vračajo k svojim prvotnim klasičnim koreninam. Drapiranje je v ospredju pri Alberti Ferretti, medtem ko Adam Lippes predstavlja bolj dobesedne in romantične obleke s peplumom. Badgley Mischka je vključila kreacije z zapletenim križnim drapiranjem, vrednim rdeče preproge. Še ena ponavljajoča se možnost je izrez s kapuco - viden pri Blumarine -, arhitekturni plisirani motiv, ki ga je navdihnila grško-rimska arhitektura in s katerim je bila obsedena tudi Madeleine Vionnet.

Adam Lippes pomlad in poletje 2023

Alberta Ferretti pomlad in poletje 2023

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Letizia Ortiz naredila črne pajkice elegantne s tem dolgim suknjičem: Kraljeva ideja je dosegljiva vsakomur

Priporočamo tudi: Renata Bohinc s to kombinacijo modnih očal in puloverja urejena tudi doma

Najbolj brano