Maja Keuc delila ozadje vseh 10 pesmi iz njenega novega albuma Sončnice! (ekskluzivno)

26. 7. 2024
Maja Keuc delila ozadje vseh 10 pesmi iz njenega novega albuma Sončnice! (ekskluzivno) (foto: KATJA GROBELNIK)
KATJA GROBELNIK

Pevka je ekskluzivno za ELLE pokomentirala prav vsako pesem iz svojega novega albuma, ki ga poslušamo brez prestanka.

LABIRINT: "Spominja me na mirno jutro, ko se zjutraj prebudiš in zagledaš modro rožnato nebo in po vsem telesu začutiš, da si nekaj težkega končno pustil za sabo in si se pripravljen povsem odpreti in predati novi ljubezni."

BLIŽJE: "Ultimativen 'teasing' komad. Disko luna v disku sije vse močneje, v zraku je vonj po razigranosti in mladosti, ki kliče po bližini v popolni predanosti trenutku."

MAVRIČNE OČI: "Opisuje jin in jang življenja. Če nam kdaj ne bi bilo res težko, ne bi znali ceniti trenutkov, ko je vse dobro, in če se resnično ustavimo, ugotovimo, da morata za polno izkustvo življenja obstajati obe plati, saj se samo iz teme lahko rodi svetloba. Meni to težke trenutke naredi znosnejše, saj vem, da kmalu sledi pozitivna ekspanzija, če si le tako naravnan."

Z MANO TU: "To je pesem o tem, da včasih ne potrebujemo nekoga, da nam svetuje in nas rešuje, ampak da samo obstaja, je zraven nas. Tisti občutek, da je nekdo zares zate tu, je velikokrat močnejši kot karkoli drugega in te tudi opolnomoči, da se sam izvlečeš iz težave ter pri tem ugotoviš, kako močan in sposoben si."

ZMAJI: "Opisuje moje in verjamem, da tudi marsikatero drugo otroštvo, ko smo bili vneti raziskovalci sveta okrog sebe in nam ni bilo težko presanjati vsega dneva. Ko smo odrasli, pa se v marsikatero glavo naseli dvom ali pa so sanje že tudi ugasnile. V življenju sem se naučila, da moram verjeti tistim ljudem, ki živijo svoje sanje, saj ti iščejo rešitve in gradijo svoje poti, če te že niso utečene."

»Ta album mi pomeni trenutek, ko se mi je vse v življenju nekako postavilo na pravo mesto. Ko ga pojem, čutim mir.«

VSE, KAR SE NE SME: "Opeva razigrano nežnost in naklonjenost med partnerjema s hudomušno mero uporništva, ki velikokrat živjenje malo začini."

ON NI TA: "Po težjem razhodu v življenju lahko pride obdobje, ko v vseh naslednjih partnerjih nehote iščeš tisto, kar si imel s prejšnjim. Vse to je velikokrat idealizirana iluzija, čeprav so čustva zelo intenzivna in jih ni preprosto preokviriti."

SAMA SVA KRIVA: "Osnutek besedila pri tej pesmi je napisal moj fant in je tudi prva pesem, ki jo je kdaj napisal, ko sva se prvič resneje sporekla. Zdelo se mi je precej močno, zato sem dodala še svoj del ter ga uglasbila."

SONČNICE: "Te rože se ves čas obračajo proti soncu, iščejo svetlobo, ki simbolizira upanje in pozitivno vero v življenje. Ko se zoblači, pa se obrnejo druga proti drugi in si delijo energijo. Predstavljajte si, da bi bili mi ljudje bolj kot sončnice ..."

POLETJE 2010: "Vračanje k spominom, ki so po navadi v naših glavah lepši, kot je v resnici bilo, in znamo včasih predolgo živeti v preteklosti, namesto da bi s polno žlico zajeli tisto, kar življenje še prinaša." 

In še asociacije na ljudi, ki so ključni del tega projekta:

MARTIN ŠTIBERNIK: Slovenski Quincy Jones.

TILEN ZAKRAJŠEK: 10 ljudi v enem. Šali se tudi takrat, ko je tečen.

MARTIN VOGRIN: Zasanjani genij z zelo lepim srcem.

VASJA BOCKO

MARK PIRC: Z drugačnim načinom razmišljanja ti dokaže, kaj vse se da.

NIKA POSLEK: Nika je ena od najbolj odgovornih, sposobnih in kreativnih ter srčnih ljudi, kar jih poznam. Ob meni je že polovico mojega življenja.

Promocijsko gradivo

SPOROČILO BRALKAM ELLE ZA POLETJE 2024:

»Drage bralke, pridite na kakšen koncert v sklopu turneje Sončnic, da skupaj odženemo dež in se napolnimo z dobro energijo!« 

Promocijsko gradivo
Koda za skeniranje do omenjenega albuma!
 

Pripravila AJDA GREGORC, fotografije KATJA GROBELNIK PHOTOGRAPHY in promocijsko gradivo

Preberite še: ELLE podkast I Tjaša Železnik: O igralstvu in sebi onkraj njega

Priporočamo tudi: Ste že slišali najnovejši singl Joker Out? (kot nalašč je za poletje!)