Kako so povezani Huawei in modni trendi?

Huawei, ki velja za najbolj prodorno telekomunikacijsko podjetje v tem trenutku, slovi po tem, da se pri izdelovanju svojih telefonov spogleduje z zadnjimi modnimi smernicami.

Promocijsko sporočilo, 14. 5. 2019
Kako so povezani Huawei in modni trendi?

Odprto za inovacije, oblečene v trendovsko oblikovano ohišje s hrbtiščem futurističnega sijaja, v sodelovanju s študenti Oblikovanja oblačil in tekstilij iz ljubljanske Naravoslovnotehniške fakultete snuje novo, tokrat modno, poglavje. 23. maja se tako v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje ob častitljivi 100. obletnici Univerze v Ljubljani obeta modna revija kreacij, za katere mladi oblikovalci navdih iščejo v najboljših pametnih telefonih na tržišču, Huawei P30 in Huawei P30 Pro.

Naloga študentov je, da pri predmetu Modni dodatki pod mentorskim vodstvom Petje Zorec oblikujejo modne dodatke, ki bodo idejno in oblikovno sporočali veličino Huawei telefonov in njihovo pomembnost v naših vsakdanjih življenjih. Telefona serije P30 zagotovo ponujata mnogo navdihujočih momentov, od dizajna, ki s svojimi specifikami bode v oči, do skoraj nadnaravnih tehničnih lastnosti.

Hočemo ali nočemo, gledamo in ocenjujemo z očmi, Huawei pa je s svojo zadnjo serijo ponudil ergonomsko in barvno privlačne mobilnike.

Sprednja kamera je skrita v komaj zaznavno zarezo, na barvno prelivajočem hrbtišču futuristično prelivajočih barv pa so med barvno poezijo vkomponirane tri kamere s četrto ob strani. Že ta opis sam zase govori, da govorimo o telefonih minimalističnega, a nadvse pompoznega dizajna.

Zaslon telefona z diagonalo skoraj 16 cm je več kot dovolj velik, da si bodo na njem oči spočili tako nepoboljšljivi uporabniki YouTuba ali Fortnita kot tudi tisti, katerim telefon predstavlja 24/7 delovno orodje. Zaslon, ki podpira standard HDR, ponuja živahne in dobro izražene barve, hkrati pa deluje tudi kot zvočnik pri klicih, saj se zvok ustvarja kar z vibriranjem zaslona.

Se vam je zadnji stavek slišal kot znanstvena fantastika?

Morda, a v resnici nadnaravne sposobnosti telefona pridejo do izraza ob uporabi kamere telefona P30 Pro. Glavni objektiv se lahko pohvali s tipalom za napredno zaznavanje in ločljivostjo 40 milijonov slikovnih pik, ultra širokokotni objektiv ima ločljivost 20 milijonov slikovnih pik, teleobjektiv, ki služi povečavi, pa ločljivost 8 milijonov slikovnih pik. Potem pa sta tu še t. i. tipalo ToF, ki služi zaznavanju globine na fotografiji in poskrbi za bolj dodelano zameglitev ozadja in poudarek objektov v ospredju, ter nočni način, ki P30 zavihti med tiste telefone, ki jih boste želeli imeti v svoji družbi tudi med večernim sprehodom, saj je sposoben iz sebe iztisniti kaj uporabnega celo v popolni temi.

S tem telefonom je mogoče kreirati studijske fotografije izjemnih kvalitet brez dodatne studijske opreme in tudi ko je govora o širši perspektivi v bolj utesnjenih prostorih ali na prostem, ko bi želeli na fotografijo spraviti kar največ pokrajine ali ljudi, vas bo širokokotni objektiv tega telefona prijetno presenetil.

Resnično nas že močno zanima, kakšni izdelki bodo po navdihu Huawei mobilnikov serije P30 plod kreativnosti razgledanih miselnih glav študentov NTF z oddelka Oblikovanje oblačil in tekstilij.

Najbolj brano