Ideja za izlet: Dnevi vrtnic in zdravih okusov (2. - 4. junij 2017)

V Portorožu bodo ta konec tedna, od 2. do 4. junija, že šestič zapored potekali Dnevi vrtnic in zdravih okusov. Organizatorji obljubljajo pestro dogajanje.

Lifestyle, 31. 5. 2017
Ideja za izlet: Dnevi vrtnic in zdravih okusov (2. - 4. junij 2017) - Foto: Promocijsko gradivo

Dogajanje v rožnem vrtu se bo pričelo v petek ob 10. uri z odprtjem stojnic s ponudbo cvetja, vrtnic, dišavnic, kulinarike in izdelkov domače obrti ter razstave likovnega društva Vrtnica. Naprodaj bodo sadike vrtnice Portorož, osebje LifeClass hotels & spa bo pripravilo okusne sladice in zdrave napitke, okusiti pa bo mogoče tudi različna rosè vina iz vinskih kleti Kmetija Mahnič, Vina Steras, Vina Bordon, Domačija Ražman, Ekološka kmetija Plahuta in Vina Montis & Eko Laura. V ponudbi ne bodo manjkale tudi domače slaščice, izdelki Piranskih solin, naravna kozmetika iz vrtnic in cvetlični parfumi.

Dnevi vrtnic

Delavnice za otroke vrtcev in glasbeni program

Skozi program prireditve nas bo vse tri dni vodila Irena Dolinšek v vlogi gospe Rose Klementine. V petek dopoldan bodo potekale delavnice za otroke vrtcev, popoldan pa bodo v parku nastopili pevski zbor Portorož in baletna skupina Metulj.

Anika Horvat bo zasadila letošnjo Vrtnico slavnih

Ob 16. uri bosta župan občine Piran Peter Bossman in direktor Turističnega združenja Portorož mag. Igor Novel uradno odprla Dneve vrtnic in zdravih okusov ter podelila nagrado za najlepše urejeno hotelsko parkovno površino.

Ocenjevanje hotelskih parkov in zelenih površin je izvedla tričlanska komisija v sestavi: krajinska arhitektka Nina Froggatt (predsednica komisije), Soka Gregorovič (predstavnica Krajevne skupnosti Portorož) in Ana Prestrl (predstavnica Turističnega združenja Portorož). Program bo popestril nastop skupine Laurylin, v nadaljevanju pa bo priljubljena portoroška pevka Anika Horvat zasadila letošnjo Vrtnico slavnih. Dogajanje bodo zaokrožile dame iz društva Rosa Klementina, ki se bodo sprehajale po rožnem vrtu in obujale spomine na čase, ko so v Portorožu kraljevale glamurozne damske obleke, torbice in razkošni klobuki.

Dnevi vrtnic

Ob 18. uri bo sledila modna revija Zlata vrtnica Portoroža 2017 v organizaciji društva Miss, dan pa se bo zaključil s koncertom Marine Mårtennson.

Tudi nedeljski program po ponudil številne zanimivosti

Ob 10. uri bodo obiskovalci pod vodstvom krajinske arhitektke Nine Froggatt odkrivali zelene kotičke Portoroža, ki se ponaša s kar sedmimi parki.

Ob 11. uri se bo s promenadnim koncertom predstavil Pihalni orkester Piran, popoldanske pa ure bodo namenjene otrokom. S Cvetličnim cirkusom jih bo zabavala skupina Čupakabra, udeležili pa se bodo lahko tudi delavnic ustvarjanja cvetličnih kolažev pod vodstvom gospe Rose Klementine. Otrokom bodo namenjene tudi delavnice piranskega Epicentra, ki bodo na programu v soboto in nedeljo, od 10.00 do 12.00 in od 14.00 do 16.00.

Vse vsebine v okviru programa prireditve bodo brezplačne.

Preberite še: Ideja za izlet: 3 sijajne stvari, zaradi katerih morate obiskati Prekmurje

Najbolj brano