Zaradi tega se bo zapisala v zgodovino: Kraljica Letizia krši tradicijo in uvaja velike spremembe v kraljevi družini

16. 4. 2024
Zaradi tega se bo zapisala v zgodovino: Kraljica Letizia krši tradicijo in uvaja velike spremembe v kraljevi družini (foto: Profimedia)
Profimedia

Od 1. maja naprej nič v španski kraljevi družini ne bo tako, kot je bilo.

Španska kraljica Letizia je zaradi svojih popolnih modnih videzov pogosto v središču pozornosti medijev. Vse oči javnosti pa so tokrat uprte vanjo zaradi sprememb, za katere se je odločila, kakršnih v dosedanji zgodovini Španije ni bilo.

Prvič v zgodovini bo vodja kraljičinega sekretariata ženska, saj je bilo potrjeno, da je bila za desno roko kraljice Letizie angažirana Maria Dolores Ocana Madrid, državna tožilka.

51-letna Maria je trenutno glavna državna tožilka na ministrstvu za izobraževanje, a bo zamenjala Joséja Manuela Zuleto, vojvodo Abranteškega, ki je to vlogo opravljal zadnje desetletje.

María Dolores bo 30. aprila prevzela naloge prve sekretarke in vodje kraljičinega sekretariata, prvi veliki izziv, kjer bo lahko pokazala vse, kar zna, pa bo organizacija praznovanja dvajsete obletnice poroke kraljevega para. 22. maja ter sodelovanje pri organizaciji praznovanja desete obletnice vladavine kralja Felipeja VAS. ki bo 19. junija.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 11 pravil, kako brez stresa zamenjati svojo sezonsko garderobo

Priporočamo tudi: Kako nositi bisere, da ne boste videti kot babica

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk