Zakaj je Meghan Markle vožnja z avtomobilom na sprevod ob krsti popolnoma pretresla? Vojvodinja se ni peljala s Kate in Camillo

Meghan je menda zelo pretreslo, ko so ji sporočili, da si bo avto delila s Sophie.

Zakaj je Meghan Markle vožnja z avtomobilom na sprevod ob krsti popolnoma pretresla? Vojvodinja se ni peljala s Kate in Camillo - Foto: Profimedia

Na londonskih ulicah je bilo slišati vzdihljaje, ko se je sprevod avtomobilov, ki je prevažal kraljevo družino v Westminster, peljal mimo gosto naseljenih množic na londonskih ulicah. Ne ob pogledu na slavnostni blišč, po katerem London slovi po vsem svetu, temveč ob pogledu na Meghan Markle in Sophie, grofico Wesseško. Ženski sta sedeli skupaj v avtomobilu - kdo je glede na njuno zgodovino in vse, kar se je dogajalo prej, ugotovil, da je to odlična zamisel?

Na slovesnosti v Westminstrski dvorani se je grofica Wesseška pridružila svojemu možu in drugim članom kraljeve družine, kot so Kate, valižanska princesa, kraljica soproga Camilla in princesa Beatrice, da bi počastila kraljico Elizabeto II. Toda vse oči so ostale uprte v avtomobil, v katerem je sedela nekdanja igralka Meghan Markle, ki se je sončila v odbiti svetlobi družine, za katero trdi, da je z njo tako slabo ravnala med svojim zelo kratkim službovanjem v njej.

Kraljica Elizabeta II. je bila za Sophie dolga leta velik vir tolažbe. Z zdajšnjo kraljico sta bili po monarhovi smrti edini nekrvni sorodnici v Balmoralu - Sophie je bila prej opisana kot "druga hči" Elizabete II. Obe sta si delili tudi strast do vojaške zgodovine in pogosto ju je bilo mogoče najti ure in ure poglobljeno v raziskovanje dokumentov v kraljevem arhivu v Windsorju, nato pa sta se ob popoldanskem čaju in sendvičih z marmelado pogovarjali o ugotovitvah - tako tesna je bila njuna vez.

Tega za Meghan ne moremo trditi, preprosto zato, ker temu nikoli ni namenila dovolj časa, da bi se med njima oblikovala kakršnakoli vez. Monarhinja je Meghan sprejela z odprtimi rokami, saj je prekršila toliko pravil, da se je Markle počutila posebno in dobrodošlo. In seveda je Meghan to gradivo lahko uporabila v zloglasnih intervjujih na vseh ravneh medijev, da bi pojasnila, kako neprijazna se je zdela družina, od tega, da ji nihče ni ponudil sloga ali kraljevskih nasvetov.

Znano je, da Sophie zdaj nima veliko časa za nekdanjo igralko in da je po tistem intervjuju z Oprah celo ohladila situacijo z Meghan. 

Toda zdaj, po tem, ko se je obregnila ob zadnji javni nastop zakoncev Sussex in začutila globoko bolečino, ki sta jo Meghan in Harry nakopala na kraljico, se Sophie ni mogla spraviti niti pogledati v njeno smer, takšen je bil občutek na tem usodnem dogodku. 

Nazaj k tej sliki. Meghan je menda zelo pretreslo, ko so ji sporočili, da si bo s Sophie delila avto - pričakovala je namreč, da se bo vozila s svojim možem, princem Harryjem. Toda ko je ta privolil, da bo šel za krsto pokojne kraljice, se je vse spremenilo, zaradi česar je Meghan, kot pravijo nekateri, doživela rahel pretres. 

Lahko samo domnevamo, kakšne so bile njene misli. Navsezadnje Sophie ve več kot večina, saj je pred svojim kraljevim življenjem več let delala v odnosih z javnostmi, kako zahtevne, moteče in naravnost egocentrične so lahko zbledele kraljice šovbiznisa.

Besede niso bile izrečene, a zdi se, da je prav Sophiejina odločitev, da si bo avtomobil delila z Meghan, očitno tako zelo omajala njen ponos na kraljevo družino. Je čudno, da je Meghan tako močno stiskala roko svojega moža Harryja, ko so ju v Westminstrski dvorani ponovno združili?

Čeprav je Sophie o incidentu ostala skrivnostna za vse, ki niso iz ožjega kroga, je po zagotovilih vira "to želela storiti osebno, saj verjamem, da se je treba z vsako težavo soočiti z glavo". Sophie se je zaradi svojega usposabljanja na področju odnosov z javnostmi dobro znašla, da se lahko spopade z vsemi težavami, ki se jim pripetijo, vendar je še bolj zanimivo to, da je Meghan, kot mi je bilo rečeno, incident "pretresel".

Res je, da zdaj ni čas za zgražanje, vendar ne pozabimo, da je bila prav gospa Markle tista, ki se je sama spravila v ta težak PR položaj, nato pa se je brez kančka sočutja sprehodila nazaj k družini, ki jo je razdejala na televiziji, pri čemer je javnost šele prejšnji mesec s čudnim, a prepričljivim intervjujem za malo brano revijo Cut spomnila, da je "pripravljena odpustiti". 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ta pričeska je ta hip najbolj zaželena v frizerskih salonih: Oblikuje se enostavno, kul učinek pa dosežemo že z enim detajlom

Priporočamo tudi: Zakaj Meghan Markle in princesa Kate nista bili na kraljičinem bdenju

Najbolj brano