Zakaj Meghan Markle in princesa Kate nista bili na kraljičinem bdenju

Princ Harry in princ William sta se maše udeležila skupaj s svojima bratrancema.

Zakaj Meghan Markle in princesa Kate nista bili na kraljičinem bdenju - Foto: Profimedia

Princ William in princ Harry sta skupaj bedela nad svojo pokojno babico, kraljico Elizabeto II, vendar ju na presenečenje nekaterih njuni ženi nista spremljali.

Kraljevi vir je povedal, da se princesa Kate in vojvodinja Meghan nista udeležili, ker naj bi bedenje vodili le vnuki pokojne monarhinje.

Pri bogoslužju - ki je potekalo v Westminstrski dvorani ob 18. uri po britanskem času - sta se princu Harryju in princu Williamu pridružili njuni bratranci in sestrične: Zara Tindall, Peter Phillips, princesa Beatrice, princesa Eugenie, lady Louise in James, vikont Severn. 

William in Harry sta za mašo nosila vojaške uniforme, medtem ko so ostali vnuki nosili temne plašče in temne uradne obleke z okraski.

William je 15 minut stal na čelu kraljičine krste, Harry pa ob njenem vznožju. Ob Williamu sta stala Zara Tindall in Peter Phillips, ob Harryju pa princesa Beatrice in princesa Eugenie. Lady Louise in James, vikont Severn, sta stala blizu sredine krste.

Prisotna sta bila tudi princ Edward, grof Wessexa, in njegova žena Sophie, grofica Wessexa.

Zadnje bedenje za kraljico je potekalo pred njenim pogrebom, ki bo danes, 19. septembra, v Westminstrski opatiji v Londonu. Na njem bosta prisotni Kate, valižanska princesa, in Meghan Markle, pa tudi preostala kraljeva družina, kraljevske družine iz drugih držav in svetovni voditelji.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Na dan prišle podrobnosti, ki bi lahko preprečile smrt princese Diane

Priporočamo tudi: Kako je videti zdrava večerja: Kaj, kako in kdaj morate jesti, da se zaradi večernega obroka ne boste zredili

Najbolj brano