To je razlog, da je Kate Middleton prosila, naj jo kličemo Catherine

In kako ji je v resnici ime?

To je razlog, da je Kate Middleton prosila, naj jo kličemo Catherine - Foto: Profimedia

Kate Middleton je ena izmed žensk, o katerih se najpogosteje govori, od njene zveze s princem Williamom do njunih treh otrok - princa Georgea, princese Charlotte in princa Louisa.

Kate ima veliko imen - Kate Middleton, vojvodinja Cambriška in (po potnem listu) princesa, vendar je ime "Catherine" tisto, ki je ljudi z leti zmedlo, William in drugi člani kraljeve družine pa se nanj pogosto sklicujejo.

Je Kate ali Catherine in zakaj?

To vprašanje se je ponovno pojavilo letos, vir pa je pojasnil, da se je vojvodinja Cambriška dejansko zavestno odločila, da bo svoje ime spremenila iz enega v drugega.

Da, po navedbah kraljevega strokovnjaka Adama Hellikerja naj bi Kate prosila svoje prijatelje, naj jo začnejo klicati 'Catherine', medtem ko je bila v zvezi s princem Williamom, za vsak primer, če bi se poročila in jo čaka kraljevsko življenje.

"Slišal sem, da je v zadnjih nekaj tednih sporočila prijateljem, da bi rada opustila neformalno ime "Kate" in v prihodnje želi, da bi jo klicali po njenem polnem imenu "Catherine",  je pojasnil Helliker leta 2008 za Sunday Express. V nadaljevanju je razlagal, da naj bi se "pripravljala na svojo prihodnjo vlogo". Nekateri kraljevi viri naj bi trditvam nasprotovali.

Kakorkoli, tako Kate kot Catherine se nam zdita precej kraljevsko.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Victoria Beckham pravkar nosila svojo najljubšo modno kombinacijo. Želeli jo boste posnemati

Priporočamo tudi: Zemeljski toni bodo vladali prehodni garderobi, narekuje Lily Collins

Najbolj brano