Prvi odziv Charlesa III. po grozljivih obtožbah: Kralj ne skriva, kako se počuti po trditvah o Kate Middleton in njem

2. 12. 2023
Prvi odziv Charlesa III. po grozljivih obtožbah: Kralj ne skriva, kako se počuti po trditvah o Kate Middleton in njem (foto: Profimedia)
Profimedia

Potem ko je v novi knjigi o kraljevi družini, le v nizozemski izdaji, domnevno navedeno, da sta Kate Middleton in Charles III dajala rasistične izjave, se je kralj pojavil v javnosti.

Kralj Charles III in njegova snaha Kate Middleton, princesa Walesa in žena kraljevega prestolonaslednika princa Williama, sta bila obtožena dajanja rasističnih komentarjev.

Kot piše v nizozemski izdaji knjige Endgame Omida Scobija, ki je bila medtem umaknjena iz prodaje, naj bi bili tista, ki ju je skrbela barva kože sina Meghan Markle in princa Harryja.

Scobie je ta teden nastopil v živo v oddaji v Veliki Britaniji in zanikal, da je zapisal imena domnevnih rasistov v kraljevi družini, voditelj Piers Morgan pa je v svoji oddaji razkril imena, omenjena v umaknjeni knjigi v nizozemščini.

Malo preden se je Scobie pojavil na televiziji, je kralj Charles III pristal v Dubaju, kjer naj bi imel govor o podnebnih spremembah na konferenci COP28. Po slovesnem sprejemu je nigerijski predsednik Bola Ahmed Tinubu britanskega kralja vprašal, kako se počuti, ta pa je odgovoril:

"Zelo dobro sem... skoraj."

"Nedavno sem praznoval zelo visok rojstni dan, tako da okrevam od šoka zaradi tega," se je pošalil kralj Charles, ki je dopolnil 75 let.

Po poročanju Daily Maila javnost pritiska na princa Harryja in Meghan Markle, naj "tožita svojega najljubšega kraljevega novinarja" Omida Scobija zaradi obtožb, da sta valižanska princesa in kralj rasista.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Omid Scobie (@scobiesnaps)

In medtem ko Scobie pravi, da v knjigi nikoli ni imenoval "kraljevih rasistov", njegov nizozemski kolega meni, da je to nemogoče.

"Nizozemska različica ima dodatne odstavke z imeni, ki jih angleška izdaja ne vsebuje. Ne more biti napaka v prevodu. To nakazuje, da je bila to različica sprva poslana nizozemskim založnikom. Nič drugega ni mogoče," pravi nizozemski novinar Rik Evers.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 razlogov, da je ženska videti starejša, kot je, in se tega ne zaveda

Priporočamo tudi: 5 najbolj nevarnih datumov v decembru 2023: Retrogradni Merkur je tu, a to ni tisto, česar bi se morali najbolj bati

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan