Princ William in valižanska princesa sprožila novo skrb: Zakaj se Kate in William nista udeležila božičnega kosila Charlesa III.?

Kralj Charles III. je 21.12. 2022 v Windsorju organiziral božično kosilo, ki pa se ga princ William in Kate Middleton nista udeležila. Kakšen je razlog za njuno odsotnost? Ali bi nas to moralo nekoliko skrbeti?

Princ William in valižanska princesa sprožila novo skrb: Zakaj se Kate in William nista udeležila božičnega kosila Charlesa III.? - Foto: Profimedia

Angleška kraljeva družina je že nekaj tednov pod drobnogledom medijev, razlog pa je zelo preprost: to bo prvi božič brez kraljice Elizabete II. Vladarici so se že večkrat poklonili, najprej z drevescem, okrašenim v njeno čast, in kot da to ne bi bilo dovolj, je kralj Charles III. že napovedal, da se ne bo odpovedal družinskim tradicijam, ki jih je prenesla ona, od pogostitve v Sandringhamu na božični večer do javnega nastopanja ob maši 25. decembra. Ravno zato nas je nenavadna podrobnost takoj napeljala na najhujše, in sicer, zakaj se William in Kate Middleton 21. decembra nista udeležila božičnega kosila v Windsorju? 

Ne spreglejte:

Za delček sekunde se je ob veliki odsotnosti valižanskega princa in princese  na tradicionalnem božičnem kosilu, ki je 21. decembra kot vsako leto potekalo na gradu Windsor, marsikomu zastalo srce in pojavili so se dvomi. Da so se odnosi med kraljem Karlom in njegovim brezhibnim ohladili? Ne, brez strahu: odsotnost družine Wales in njunih treh otrok Georgea (9), Charlotte (7) in Louisa (4) je bila posledica praktičnih razlogov.

Medtem ko sta bila pred nekaj dnevi na božičnem koncertu skupaj z otroki videti čudovito usklajena, se 21. decembra zjutraj nista udeležila družinskega kosila na Windsorskem gradu. Seveda ne gre za institucionalno obvezo, vendar je jasno, da bi se ga kot prva v vrsti za nasledstvo prestola morala udeležiti iz spoštovanja do kralja. 

V božičnem času so kraljevi uslužbenci med praznovanji, sprejemi in prireditvami popolnoma zatopljeni v svoje uradne dolžnosti. Kate Middleton je vedno v ospredju in se je prav pred kratkim v dvonadstropnem karirastem plašču znamke Holland Cooper udeležila sajenja dreves ob Westminstrski opatiji v čast kraljici Elizabeti II. Zaradi vsega tega transa pa sta si William in Kate zagotovo želela vzeti nekaj časa zase.

Po poročanju tabloidov razlog, zakaj valižanska princa nista bila prisotna na družinski večerji, ki jo je gostil kralj Karel III., ni institucionalna zaveza ali želja po nespoštovanju kralja, temveč zgolj praktična zadeva. William in Kate sta se po koncu pouka za Georgea, Charlotte in Louisa odločila, da se umakneta v svojo rezidenco Anmer Hall v Norfolku, kjer družina običajno preživlja počitnice. Rezidenca je na odlični lokaciji za božič, saj se nahaja na posestvu Sandringham, kjer se bo kraljeva družina zbirala od božičnega večera dalje.

William in Kate sta se strateško odločila, da ne bosta potovala med Sandringhamom in Windsorjem, temveč bosta počakala, da sorodniki prispejo na posestvo, s tem pa izpustila eno od (številnih) božičnih kosil. V Windsorju so bili prisotni kraljica Camilla, princ Edward in Sophia Wesseška s hčerko Lady Louise, Mike in Zara Tindall z otrokoma, princesa Anne in Timothy Laurence. Družina je tako nazdravila za precej intimno mizo v pričakovanju praznovanja v Sandrighamu, ki bo letos številčnejše kot kdaj koli prej.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Ta semena znižujejo holesterol, izločajo toksine in zmanjšujejo vnetja: Preizkusite naravno zdravilo za celotno telo

Priporočamo tudi:Horoskop: Skrita moč ženske kozoroginje

Najbolj brano