Princ Harry pravi, da "nima pojma", zakaj ga ljudje kličejo Harry namesto njegovega pravega imena

Prav tako je zmeden kot vsi drugi.

Princ Harry pravi, da "nima pojma", zakaj ga ljudje kličejo Harry namesto njegovega pravega imena - Foto: Profimedia

Če še niste vedeli, pravo ime princa Harryja v resnici ni Harry. Je Henry. Natančneje, "Henry Charles Albert David", kar je resnično neskončen niz imen, od katerih nobeno ni Harry. Zakaj ga torej ljudje tako kličejo? Nima pojma.

Harry se je o svojem imenu šalil med pogovorom z zmagovalci nagrad WellChild, ko se je pogovarjal z otrokom z imenom Henry. "Tudi meni je ime Henry," je dejal Harry, poroča Entertainment Tonight. "Toda vsi me kličejo Harry. Nimam pojma, zakaj." (Opomba: Henry je Harryja vprašal tudi o svojih otrocih Archieju in Lilibet, on pa je odgovoril: "Če odgovorim na tvoje vprašanje, Henry, Archie je zelo zelo zaposlen. Lili pa se uči uporabljati svoj glas, kar je super.")

Vrnimo se k Harryjevemu imenu. Čeprav je očitno že vse življenje poimenovan Harry, ga kraljevi možje v formalnih situacijah dejansko kličejo "Henry". Ko je bila na primer objavljena zaroka princa Harryja z Meghan Markle, se je izjava palače glasila: "Njegova kraljeva visokost valižanski princ Henry in gospa Meghan Markle sta zaročena in se bosta poročila."

Zanimivo je, da obstaja nekaj kraljevega precedensa, da se princ Harry namesto Henry imenuje Harry. Izkazalo se je, da je Harry pomanjševalna oblika imena Henry, ki je bila priljubljena v srednjeveški Angliji. Kot piše Metro, so monarhe z imenom Henry (vključno z zloglasnim Henryjem VIII.) prijatelji običajno klicali Harry.

In še eno zabavno dejstvo o princu Harryju: nima priimka. Tako kot v rojstnem listu njegovega sina Archieja je uradno ime navedeno "Njegova kraljeva visokost Henry Charles Albert David vojvoda Susseški".

Vendar pa ima Harry več imen, ki jih lahko uporabi po potrebi. Ko je služil v vojski, je bil po poročanju časnika The Telegraph znan kot kapitan Harry Wales. Vendar mu je na voljo tudi priimek "Mountbatten-Windsor", če ga potrebuje, saj je kraljica izjavila, da mora biti, kadar člani kraljeve družine potrebujejo priimek, ta priimek na voljo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: Kakšne prijateljice so ženske, rojene v ognjenih znamenjih?

Priporočamo tudi: Ta priznana slovenska modna oblikovalka zopet osvaja Ameriko

Najbolj brano