Princ Andrew skušal preprečiti bratu Charlesu, da bi zasedel prestol

2. 10. 2022
Princ Andrew skušal preprečiti bratu Charlesu, da bi zasedel prestol (foto: Profimedia)
Profimedia

Princ Andrew naj bi lobiral pri kraljici Elizabeti II., naj Charlesa ne imenuje za kralja.  

Charles, najstarejši sin kraljice Elizabete II, je bil 10. septembra po njeni smrti razglašen za kralja. Po mnenju avtorice Angele Levin bi se princ Andrew temu trenutku raje izognil. Avtorica številnih biografij o življenju britanske kraljeve družine v svoji novi knjigi o novi kraljici soprogi Camilli razkriva nekaj eksplozivnih razkritij. Kot poroča Daily Mail, naj bi princ Andrew pritiskal na kraljico Elizabeto II., naj prepreči, da bi jo Charles nasledil na prestolu.

Sovražno nastrojen do Camille Parker Bowles

Zato naj bi vojvoda Yorški s princeso Diano in svojo nekdanjo ženo Sarah Ferguson načrtoval "odstranitev princa Charlesa". Njegov cilj je bil, da bi lahko postal "regent princa Williama", če bi kraljica umrla, preden bi dopolnil 18 let. "Princ Andrew je močno lobiral v upanju, da Charles po materini smrti ne bo postal kralj in da bo krono nosil William," je dejala Angela Levin. Vendar se Elizabeta II. z njim ni strinjala. "Povedali so mi, da je bila to ena od redkih priložnosti, ko ni bilo po njegovem," navaja avtor.

Ne le to, tudi princ Andrew je ostro nasprotoval zvezi med Charlesom in Camillo Parker Bowles, saj je menil, da "ni dovolj aristokratska". Od takrat naj bi ostal sovražen do nove kraljice soproge. Angela Levin pravi, da je bil vojvoda Yorški do Camille "zelo grd" in "strupen", ker je menil, da ji ni mogoče zaupati. Avtorica navaja, da je to informacijo dobila od "visokopostavljenega informatorja" v Buckinghamski palači, ki je dejal, da je osramočeni vojvoda želel "voditi državo na določen način". Predstavniki vojvode Yorškega razkritja še niso komentirali.

Odnosi med Charlesom in njegovim bratom Andrewom so se z leti močno poslabšali po aferi Epstein, v katero je bil vpleten vojvoda yorški. Slednjemu so odvzeli vojaške nazive. Zato mu je bilo prepovedano nositi vojaško uniformo na materinem pogrebu 19. septembra.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zobna pasta, vezalke, straniščna deska, suho sadnje: Najbolj nore zahteve kralja Charlesa III.

Priporočamo tudi: Kate Middleton se s svojimi otroci v parku s trampolini "zlije" z drugimi mamami