Zobna pasta, vezalke, straniščna deska, suho sadnje: Najbolj nore zahteve kralja Charlesa III.

Sin Elizabete II., Charles, naj bi se že veliko prej, preden je postal kralj, navadil, da se zanj  in namesto njega naredi vse.

Zobna pasta, vezalke, straniščna deska, suho sadnje: Najbolj nore zahteve kralja Charlesa III. - Foto: Profimedia

Ker je Elizabeta II. 8. septembra umrla, je bil Charles uradno razglašen za kralja 10. septembra v palači St James' v Londonu. Vendar je kraljičin sin vedno živel kot kralj. Vsaj tako razkriva New York Post. Nekdanji člani njegovega osebja so razkrili navade novega monarha ter njegove včasih nenavadne zahteve in domislice.  

Vedno z lastno straniščno desko

Paul Burrell, nekdanji komornik Elizabete II. in princese Diane, je v dokumentarnem filmu z naslovom "Serving the Royals: Inside the Firm" iz leta 2015, ki je bil predvajan na Amazon Prime Video, kraljičinega sina opisal kot "razvajenega princa". Po njegovih besedah se je z leti navadil, da je vse naredil namesto njega. Paul Burrel je razkril tudi nekatera navodila, ki jih je dobil nekdanji uslužbenec valižanskega princa.

"Njegova pižama je vsako jutro zlikana, prav tako tudi vezalke," je razkril. "Zamašek kopalne kadi mora biti v določenem položaju, temperatura vode mora biti mlačna, kad pa mora biti napolnjena le do polovice." A to še ni vse, saj se zdi, da je Charles III. pri higieni na konju. "Njegovi služabniki mu morajo vsako jutro na zobno ščetko nanesti zobno pasto," se je spominjal. Novi angleški kralj, kamor koli gre, naj bi s seboj nosil tudi svojo "straniščno desko" in "toaletni papir Kleenex Velvet".

Posebne kulinarične zahteve

Tudi Graham Newbould, nekdanji uslužbenec, je navedel Charlesove prehranske zahteve. "Ima zelo zdravo formulo: domači kruh, skledo svežega sadja, sveže stisnjen sok. Kamorkoli na svetu gre, mu sledi tudi njegova škatla za zajtrk. Ima šest različnih vrst medu, posebne müslije, svoje suho sadje," je pojasnil. Po poročanju časopisa New York Post novi kralj želi zagotoviti, da se sir in piškoti pred uživanjem segrejejo na določeno temperaturo.

Če mora iti k prijatelju, se je treba predhodno posebej dogovoriti, saj po besedah novinarke Tine Brown običajno prinese "svojo posteljo, pohištvo in celo fotografije". Ta razkritja so bila razkrita v njeni knjigi "The Palace Papers", ki je izšla aprila 2022. Te zahteve bi lahko prestrašile osebje Buckinghamske palače. Še toliko bolj, ker se je ob razglasitvi v kratkem in neprijetnem videoposnetku razburjal nad svojimi pomočniki, ki so mu na mizo postavili črnilnik. V torek, 13. septembra, se je kralj ponovno razburil zaradi težave s pisalom.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Meghan Markle "muči občutek krivde", čeprav je otroke pustila pri ljudeh, ki jim zaupa, pravi strokovnjak

Priporočamo tudi: Paradoks oljčnega olja: Najbolj nasitno olje je tudi odličen zaveznik pri hujšanju

Najbolj brano