Prihaja v Veliko Britanijo, a ga kraljeva družina ne bo sprejela: Zakaj Kate in William ne načrtujeta snidenja s Harryjem?

28. 3. 2024
Prihaja v Veliko Britanijo, a ga kraljeva družina ne bo sprejela: Zakaj Kate in William ne načrtujeta snidenja s Harryjem? (foto: Profimedia)
Profimedia

Kmalu se obeta obisk princa Harryja v njegovi domovini, a po poročanju medijev Kate in William nikakor ne želita, da bi ju obiskal.

Princ Harry bi moral v bližnji prihodnosti ponovno obiskati Veliko Britanijo, a naj ne bi videl svojega brata Williama, pa tudi ne njegove žene Kate Middleton, ki je pred tednom razkrila, da je zbolela za rakom.

Kot poročajo tuji mediji, med njimi tudi Express, trdijo, da se princ Harry vrača v domovino, ni pa v načrtu srečanja z bratom in snaho, ki je trenutno na preventivni kemoterapiji.

39-letnik, ki trenutno živi v Montecitu v Kaliforniji, se iz poslovnih razlogov vrača v London, da bi obeležil 10. obletnico Invictus Games, ki jih je ustanovil.

Potem ko je izgubil pravno bitko za posebno policijsko zaščito med bivanjem v Veliki Britaniji, naj ne bi s seboj pripeljal Meghan Markle ali njunih otrok Archieja in Lilibet.

Viri blizu valižanskega princa in princese trdijo, da je "Harry" zadnja stvar, o kateri razmišljata, in da imata trenutno veliko večje skrbi kot on.

Medtem je drug vir minuli konec tedna dejal, da je William "naredil vse, kar je lahko, da bi zaščitil družino", medtem ko poznavalci blizu družine trdijo, da zdaj "nima moči, da bi se soočil s Harryjem".

Prijatelji valižanskega princa in princese so razkrili še en, morda najpomembnejši razlog, zakaj Kate in William ne želita, da ju Harry obišče, čeprav sta se z Meghan že slišala potem, ko je Kate priznala, s kakšno boleznijo se bori.

Po poročanju Daily Beast so prijatelji povedali, da ne želita "dodatne drame". Pravzaprav potrebujeta zasebnost in možnost, da zaščitita svoje otroke.

"Catherine in William sta bila jasna, da si želita miru in tišine zase in za otroke. Harryjev obisk bi prinesel dramo in ravno nasprotje tistega, kar potrebujeta."

Drugi prijatelj je dodal: "Sprejela sta, da sta se od Harryja odtujila, in sta zadovoljna, če pustita, da tako ostane."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Katero vrsto raka ima Kate Middleton? Slavni zdravnik trdi, da je to bolezen, zaradi katere je bila princesa na kemoterapiji

Priporočamo tudi: Princ William zavzel "zaščitniško držo": Pod nobenim pogojem ni želel, da bi Kate Middleton morala podati javno izjavo