Prepovedano služenje denarja in igranje Monopolyja, ne sme voliti in nositi klobukov po 18. uri: Neobičajna kraljeva pravila, ki jih mora upoštevati Kate Middleton

V nasprotju s tem, kar si ljudje mislijo, življenje valižanske princese ni vedno glamurozno. Kate Middleton mora upoštevati strog protokol. In ker živi na očeh javnosti, ni izjem. Odkar se je poročila s princem Williamom, se je morala prilagoditi načinu življenja in pravilom, ki so bila določena za življenje na dvoru, ki pa jih ni malo.

Prepovedano služenje denarja in igranje Monopolyja, ne sme voliti in nositi klobukov po 18. uri: Neobičajna kraljeva pravila, ki jih mora upoštevati Kate Middleton - Foto: Profimedia

Nekatera pravila, ki jih mora princesa upoštevati, so precej kontroverzna. Pravila je določala kraljica in skozi desetletja sprememb se nekatera pravila niso nikoli spremenila, kar vodi do zanimivih sodobnih družbenih konfliktov.

Od tega, da ne sme sama zaslužiti denarja, do tega, da v javnosti ne sme objemati svojega moža - oglejte si nekaj pravil, ki jih mora upoštevati.

Brez avtogramov

Princesa je po vstopu v kraljevo družino postala slavna. Vendar oboževalcem ne more dajati avtogramov. V skladu s pravili krone lahko podpisuje le uradne dokumente, ki jih je predhodno odobrila kraljica Elizabeta II., po njeni smrti pa kralj Charles III..

Razlog za to pravilo izhaja iz strahu, da bi lahko kdo ponaredil dokumente v imenu člana kraljeve družine. Zaradi tega so dovoljene le fotografije in stiski rok.

Prepovedano ji je zaslužiti s svojim delom

Nekaterim se bo to morda zdelo nekoliko nenavadno pravilo za sodobni svet, vendar Kate ne sme zaslužiti z delom, ki ga opravlja. Kate je navdušena fotografinja in je objavila profesionalne fotografije, ki jih je posnela v preteklih letih.

V normalnih okoliščinah bi lahko svoje fotografije licencirala za dobiček. Ker pa je članica kraljeve družine, je njeno delo objavljeno v javnosti prek palače in ona osebno nima dobička.

Monarh prvi

To pravilo velja za vas in Kate Middleton! Če boste nekega dne imeli čast večerjati s kraljem, vedite, da morajo vsi za mizo takoj, ko on konča svoj obrok, odložiti pribor in prenehati jesti.

To pravilo velja tudi za druge člane kraljeve družine, vključno s Kate Middleton. Zdaj pa si predstavljajte, da je hrana dobra, vi pa morate nehati jesti.

Brez školjk ali ostrig

Kate ne sme jesti školjk ali ostrig. To pravilo velja zaradi zdravstvenih težav, ki jih ta živila predstavljajo, če niso pravilno shranjena. Tega kraljeva družina preprosto ne more tvegati.

Brez bleščečih barv za nohte

Dolgo razmišljate, preden izberete lak za nohte? Kate Middleton zlahka izbere barve za manikiro, saj ima na voljo le minimalno izbiro. Princesa mora uporabljati kožno barvno paleto.

Kateina manikira ima običajno dva odtenka: Soft Pink 28 Rose Lounge (Bourjois) in Nude 423 Allure (Essie). Protokol pravi, da morajo kraljeve dame na uradnih dogodkih ohraniti naravne odtenke nohtov. Kraljica Elizabeta je odličen zgled - isti lak je nosila od leta 1989 do svoje smrti!

Strogi kodeks oblačenja

Pred poroko so Kate videvali v oblačilih, ki jih danes ne boste našli, kot so usnjeni škornji in živahni vzorci. Čeprav še vedno lahko nosi usnje, to lahko počne le, če živali niso bile žrtvovane. To pravilo velja iz etičnih razlogov in zato, da njena garderoba ni preveč razkošna.

Ne sme voliti

Noben član kraljeve družine ne more voliti ali vložiti vloge v parlament. Vsi monarhi morajo ostati nevtralni, da ne bi škodovali ugledu družine. Ta praksa zagotavlja tudi, da družina ne more vplivati na rezultate javnih volitev.

Ne pozabite, da gre pri tem pravilu za konsenz, saj ni zakona, ki bi nekomu dejansko preprečeval voljenje.

Brez provokativnih oblačil

V mlajših letih je Kate nosila bolj drzna oblačila in imela bolj razgiban slog. Danes je spremenila garderobo in jo vedno vidimo v elegantnih oblačilih. Nikoli je ne boste videli nositi vzorcev ali razkazovati veliko kože.

Kate je skoraj vedno oblečena v skromno obleko in skoraj ne hodi ven v hlačah. Če želite posnemati njen slog, si priskrbite krila in obleke z enobarvnimi vzorci in seveda ne pozabite na klobuk.

Minimalna črna oblačila

Člani kraljeve družine se morajo čez dan izogibati nošenju črnih oblačil. Kate naj bi črno nosila le med žalovanjem in občasno za nočne dogodke. Zaradi predvidevanja pogreba morajo imeti člani kraljeve družine, ki potujejo v drugo državo, v kovčku komplet črnih oblačil.

Če kateri od družinskih članov umre, imajo tako možnost, da v Združenem kraljestvu pristanejo primerno oblečeni. Pravilo je bilo določeno, ker je bila ob smrti Georgea VI, očeta kraljice Elizabete II, na potovanju po Afriki, in ko je prispela v Anglijo, ob izstopu iz letala ni imela črnih oblačil.

Monopoly ni dovoljen

To je najbolj nenavadno pravilo na našem seznamu! V kraljevi hiši je prepovedano igrati Monopoly. Razlog? Vojvoda Yorški je leta 2008 to igro označil za "škodljivo" in kraljičine podrejene pozval, naj se vzdržijo takšnega igranja.

To se morda zdi čudno, a če ste kdaj igrali igro Monopoly z družino, potem veste, kako hudobna je lahko. To je zabavna igra, vendar ima tudi moč, da pretrga družinske vezi!

Kraljeva družina ne more potovati z istim letalom, ladjo ali vlakom

Počitnice kraljeve družine? To zahteva veliko načrtovanja! Člani kraljeve družine ne smejo potovati skupaj na istem letalu, ladji ali vlaku.

To pravilo je bilo uvedeno, da bi preprečili, da bi morebitni dediči britanskega prestola v primeru nesreče umrli skupaj. Zato je malo verjetno, da bi Kate lahko potovala s svojim možem in taščo princem Charlesom hkrati.

Lahko je le protestantska anglikanka

Tako kot drugi člani kraljeve družine tudi Kate ne more pripadati nobeni drugi religiji razen protestantski anglikanski. Monarh Velike Britanije je tudi vrhovni poglavar protestantske anglikanske cerkve, zato bi bilo precej nerodno, če bi kdo v kraljevi družini izpovedoval drugo vero.

Leta 2011 je vojvodinja v okviru priprav na poroko s princem Williamom opravila obred verske potrditve v anglikanski cerkvi.

Brez javnega izkazovanja ljubezni

Kaj pa, če ne bi smeli v javnosti objeti ali poljubiti svoje drage osebe? Takšno je življenje Kate! Kraljica je bila mnenja, da je javno izkazovanje naklonjenosti nesprejemljivo.

Malo verjetno je, da bo kateri koli fotograf lahko posnel trenutek intimnosti med Kate in princem Williamom. V skladu s pravilom para ne bi smeli videti niti, ko se držita za roke. Ljubezen naj bo le za zaprtimi vrati.

Božič skupaj

Člani kraljeve družine vsak božič preživijo skupaj v palači Sandringham v Norfolku. Namesto da bi darila odpirali po polnoči ali zjutraj 25. decembra, ima kraljeva družina drug običaj.

V palači si darila izmenjujejo med čajem, vedno na božični večer. Ali si vaša družina izmenjuje darila ob istem času? Ali zdaj nenadoma načrtujete novo tradicijo samo zato, da bi imeli nekaj super skupnega s kraljevo družino?

Brez joka v javnosti

Ali lahko nadzorujete svoja čustva? Kate nima izbire! Odkar se je pridružila kraljevi družini, mora ves čas ostati mirna, saj se od nje pričakuje, da v javnosti nikoli ne bo jokala. To se zdi, da bi bilo za nas pretežko!

Tudi ko se udeležuje humanitarnih akcij ali poklonov in celo kraljičinega pogreba, je vedno mirna, ne da bi pokazala veliko čustev.

Postavitev čeljusti je ključnega pomena za fotografije

Ste opazili, kako brezhibna je Kate vedno videti na fotografijah? Spontane ali uradnje fotografije kraljeve družine so redke, saj obstaja protokol, kako jih je treba fotografirati.

Ko kraljeve ženske pozirajo za fotografije, morajo paziti, da je njihova čeljust vzporedna s tlemi. Tega bi se morale naučiti na tečaju bontona, saj to nikakor ni intuitivno.

Hoditi mora dva koraka za Williamom

Svet se je razvil, a nekateri tradicionalni standardi v kraljevi družini ostajajo enaki. To pravilo je tako arhaično kot tudi presenetljivo, vendar se Kate proti njemu ne bori, medtem ko izkazuje spoštovanje do družine, ki jo je naredila za kraljevsko.

Da bi izkazala spoštovanje do tradicije svojega moža, mora Kate odložiti ponos in na uradnih javnih srečanjih hoditi dva koraka za Williamom. Kaj menite o tem pravilu?

Brez družabnih medijev

V kraljevi družini je uporaba družbenih medijev prepovedana. Člani nimajo zasebnih računov. To pravilo velja zato, da tajni podatki ne bi prišli v javnost. Naj se to pravilo sliši še tako noro, je pravzaprav presenetljivo logično, če pomislimo, kako zlahka se sporočila in slike iztrgajo iz konteksta.

Obstajajo uradni kronski računi, vendar z njimi upravljajo strokovnjaki za komuniciranje, ki skrbijo za zelo skrbno izbiro fotografij in besedil.

Spol otroka mora ostati skrivnost do rojstva

Britanska kraljeva družina med nosečnostjo običajno ne razkrije spola otroka.

Preden se otrok rodi, vse ostane v najstrožji tajnosti. Družba o tem rada špekulira in celo stavi.

Pogosto mora hoditi v kozmetični salon

Princesa mora biti vedno videti brezhibno. Nikoli ne ve, kdaj jo bodo fotografirali ali povabili na pomemben dogodek z možem. Zato se od nje pričakuje, da bo vedno videti elegantno, s čistimi in urejenimi nohti ter lepo pričesko.

Angleške revije trdijo, da Kate običajno trikrat na teden obišče kozmetični salon. Mislim, da bi si to želeli vsaj mi, kajne? Še dobro, da ji ni treba skrbeti za denar.

Zakon o kraljevi poroki iz leta 1722

Kate se ni mogla poročiti, če tega ni odobrila družina princa Williama. Potomci britanske kraljeve družine morajo upoštevati zakon o kraljevi poroki iz leta 1722. Tako je!

V skladu z dokumentom mora kraljeva družina dati soglasje, preden pride do uradne prošnje za poroko. Sprašujemo se, kakšen bi bil svet, če poroke ne bi sprejela?

Brez političnih mnenj

Omenili smo že, da Kate ne more voliti, ne more pa niti javno govoriti o politiki ali se potegovati za kakršno koli politično funkcijo.

Od nje se pričakuje, da bo vedno ostala nevtralna, kadar jo bodo spraševali o tej temi.

Sprejeti mora vsa darila

Kate nikoli ne sme zavrniti daril oboževalcev ali drugih ljudi. Pravzaprav morajo vsi člani kraljeve družine prejeta "darila" sprejemati z nasmehom na obrazu.

Leta 2015 je kraljica dobila v dar prestol iz miniaturne serije "Igra prestolov". Kralj Charles je nekoč prejel doktorsko disertacijo, princ Andrew pa zgoščenko skupine Arctic Monkeys.

Brez klobukov po 18. uri

Dame kraljeve družine morajo na vseh uradnih dogodkih nositi klobuke. Po 18. uri ne smejo več nositi klobukov, temveč tiare in krone.

Dodatki morajo biti skrbno nameščeni pod pravilnim kotom. Tradicionalno se nosijo tik pred glavo, zdaj pa je sodobnejši slog, da se dodatki postavijo pod kotom 45 stopinj.

Kultiviranost je pogoj

Kot javna oseba, ki vedno potuje na uradna srečanja, mora biti Kate dobro seznanjena z različnimi kulturami.

Poznati mora zgodovino krajev, ki jih obišče, in lokalno kulturo. Poleg tega se mora v kraljevi družini vsakdo naučiti več jezikov.

Kdaj razkriti nosečnost

Obstaja tudi protokol o tem, kako naj kraljeve ženske ravnajo, ko izvedo, da so noseče. Običajno se o nosečnosti članice kraljeve družine obvesti po prvih 12 tednih, vendar je bila Kate izjema!

Vojvodinja je med nosečnostjo doživljala hude slabosti, zato je morala družina pojasniti razlog za njeno odsotnost na uradnih dogodkih.

Pred rojstvom ne more razkriti imena svojega otroka

Kate ne sme razkriti otrokovega imena pred rojstvom. Kate je ohranjala tradicijo, ko je ime svojih otrok razkrila nekaj dni po rojstvu.

Otroci morajo biti dobro vzgojeni

Od Kate se pričakuje, da bo poskrbela, da bodo njeni otroci vedno dobro vzgojeni. Zdi se, da ima vojvodinja vse pod nadzorom.

Vedno mora imeti pravilno držo

Vse ženske v kraljevski družini morajo sedeti na določen način. Ne smejo preprosto imeti ene noge prekrižane čez drugo. Pravilen položaj nog je, da so kolena skupaj.

Še vedno lahko prekrižate gležnje in kolena nagnete na eno stran. In dobra drža je nujno potrebna!

Čajne skodelice je treba držati pravilno

Pitje čaja je v Združenem kraljestvu "sveto". Vendar morate vedeti, kako čaj piti na pravilen način. Ko gre za pravilno pitje čaja, ne smete dati prsta v votlino ročaja.

Skodelico je treba držati s palcem in kazalcem, pod njo s sredincem in nazadnje z malim prstom. Ta se, mimogrede, nikoli ne sme ločiti od drugih prstov! Kate je morala velikokrat vaditi, da ne bi razočarala kraljice!

Vstopanje po pravilnem vrstnem redu

Kadar je družina v skupini, mora v sobo vstopiti po vrstnem redu. Prav tako se morajo na enak način namestiti na svoja mesta.

To pomeni, da morajo iti po vrstnem redu glede na to, kdo bo naslednji zasedel prestol.

V javnosti ne sname plašča

Kate Middleton nikoli ne boste videli, da bi v javnosti slekla plašča. Tega ne more storiti niti v notranjosti, ko je vroče ali ji je neprijetno.

Razlog je v tem, da naj bi bilo to neokusno. Kraljevska družina mora biti vedno videti in igrati vlogo.

Ne more polnih pet

Kate Middleton je uporniška. Ena od stvari, ki jih ne bi smela početi, je nošenje polnih pet. To počne v vsakem primeru, vendar tega zagotovo ni smela početi pred kraljico Elizabeto, ko je bila ta še živa.

Brez obdarovanja za otroke

Medtem ko zvezdniki ves čas prirejajo otroške zabave in o njih obveščajo javnost, Kate Middleton ne sme imeti zabave.

Že zdaj ves čas prejema brezplačna darila, tako da je to prijetno dopolnilo, vendar je to v nasprotju s kraljevimi pravili kraljice Elizabete.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Triki Jennifer Aniston za hitrejšo rast las: Mnogi ga uporabljajo za nego obraza, a ne vedo, da je odličen za razcepljene konice

Priporočamo tudi: Beljakovinski napitek, ki ga lahko pijete ob zajtrku, da pridobite mišično maso in shujšate

Najbolj brano