"Ni primeren za takšno vlogo": Princ Harry komentiral Charlesa III. o njegovi vlogi očeta

Princ Harry v svoji knjigi spominov in intervjujih ne prizanaša nobenemu članu kraljeve družine. Nič bolj nežen ni, ko gre za njegovega očeta, kralja Charlesa III.

"Ni primeren za takšno vlogo": Princ Harry komentiral Charlesa III. o njegovi vlogi očeta - Foto: Profimedia

Princ Harry ne prizanaša nikomur. Že nekaj dni prihajajo na dan razkritja o kraljevi družini. Spomini vojvode Susseškega Spare so bili objavljeni 10. januarja, mož Meghan Markle pa nikakor ni tujec pri izpovedih. Ob tej priložnosti je princ Harry dal tudi več intervjujev, med katerimi je še podrobneje pojasnil svoje pisne izjave. Zlasti govori o svoji vlogi očeta kralja Charlesa III. in o odnosu, ki ga je imel z njim. Princ Harry si je bil zelo blizu s svojo mamo Diano Spencer. Smrt valižanske princese avgusta 1997 je bila šok za dečka, ki je bil takrat še majhen. Ostal je sam z bratom, princem Williamom, in očetom, kraljem Charlesom III. 

V svoji knjigi se spominja nekaj mesecev, ki so sledili materini smrti. Princ Harry je svojega očeta spremljal v Afriki, v Johannesburgu, kjer se je srečal z Nelsonom Mandelo in na turneji skupine Spice Girls. "Z veseljem sem šel z njim. Oditi drugam, stran od Velike Britanije. In še bolje, da preživim čas z očetom, ki se je zdel nekoliko odsoten. Vedno je to počel," piše. 

"Dajal je vtis, da nikoli ni bil povsem pripravljen postati oče."

Razdalja med obema moškima, za katero se je zdelo, da jo trpi tudi princ Harry. "Dajal je vtis, da nikoli ni bil povsem pripravljen postati oče. To bi spoznal tudi sam, čeprav je imel zelo visoko samopodobo. Toda oče samohranilec? Oče ni bil primeren za to vlogo," zaupa na straneh svojih spominov. Mož Meghan Markle priznava, da se je kralj Charles III. kljub tem težavam "potrudil po svojih najboljših močeh". "Ponoči sem z vrha stopnic kričal: "Očka, grem spat." Vedno je odgovoril: "Takoj pridem, dragi otrok." Nekaj minut pozneje je sedel na robu moje postelje. Nikoli ni pozabil, da se bojim teme, in je ostal ob moji postelji," je v svojih spominih pojasnil princ Harry.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zala Djuric nas je navdihnila v popolnoma rdečem videzu (vključno z rdečo šminko)

Priporočamo tudi: Vodilni modni trendi letošnjega leta: 8 modnih kosov, ki bodo leta 2023 postali kultni

Najbolj brano