Kraljica Elizabeta II. je očitno napisala skrivno pismo, ki ga bo mogoče odpreti šele leta 2085

Namenjeno naj bi bilo prebivalcem Sydneyja v Avstraliji.

Kraljica Elizabeta II. je očitno napisala skrivno pismo, ki ga bo mogoče odpreti šele leta 2085 - Foto: BBC news/posnetek zaslona

Saj poznate tiste projekte časovnih kapsul, pri katerih vsi dajo pismo/predmete v nekakšno posodo in potem na to popolnoma pozabijo, da bi jih leta in leta kasneje izkopali? No, kraljica Elizabeta II. se je odločila za enega od njih, le da je v svoji različici očitno napisala strogo zaupno pismo prebivalcem Sydneyja v Avstraliji. Pokojna kraljica naj bi po poročanju New York Posta napisala strogo tajno pismo, ki bo ostalo zapečateno do leta 2085.

Monarhinja, ki je 8. septembra umrla v 96. letu starosti, je pismo napisala že leta 1986, da bi proslavila takratno obnovo sydneyjske stavbe kraljice Viktorije, spomenika, ki je bil prvotno zgrajen leta 1898 in časti diamantni jubilej Elizabetine prababice kraljice Viktorije. Čeprav še ni znano, kaj "točno" je v pismu, ne bi bilo daleč od domneve, da se zahvaljuje prebivalcem mesta za rešitev stavbe, potem ko so jo skoraj porušili v korist parkirišča.

Osvežitev (oz. nišno zgodovinsko dejstvo): Leta 1986 je malezijsko podjetje podpisalo 99-letni najem stavbe do leta 2085, kar je - ja, uganili ste!- isto leto, ko naj bi bilo kraljičino pismo odprto in objavljeno. Morda bo v pismu zaprosila za nadaljevanje najemne pogodbe, da bo stavba ostala varna?

Čeprav tega ne bomo izvedeli, dokler pismo ne bo končno odprto, so v njem posebna navodila za sydneyjskega župana, ki se glasijo: "Na primeren dan, ki ga boste izbrali leta 2085 našega štetja, prosim, odprite to ovojnico in prenesite prebivalcem Sydneyja moje sporočilo." 

Po poročanju 7News Australia niti osebno osebje kraljice ne ve, kaj se skriva v vsebini pisma, saj je pismo skrito v stekleni vitrini v zaprtem prostoru na vrhu stavbe kraljice Viktorije.

Medtem so po kraljičini smrti sydneyjsko operno hišo razsvetlili, da bi se poklonili najdlje vladajoči monarhinji Združenega kraljestva. Kmalu zatem je država razglasila tudi kralja Charlesa III. za svojega najnovejšega državnega poglavarja v več kot 70 letih. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 nasvetov, ki pomagajo hitro in čim bolj zdravo shujšati: Pijte veliko vode in svojemu telesu privoščite počitek

Priporočamo tudi: Kvadratni nohti ali najbolj laskava oblika nohtov za vaše roke: Pozdravite novo obliko nohtov, ki vas bo navdušila

Najbolj brano