Kateino "skrivno življenje" in Charlesova zahteva po stranišču: "Šokantna" spoznanja o kraljevi družini so razkrita v novi knjigi

Palace Papers zajema vse od nenavadnih zahtev princa Charlesa v kopalnici in zahtev po likanju vezalk do vpogleda v težavne odnose vojvodinje Cambriške s svojo svakinjo Meghan Markle.

Kateino "skrivno življenje" in Charlesova zahteva po stranišču: "Šokantna" spoznanja o kraljevi družini so razkrita v novi knjigi - Foto: Profimedia

Pomladi je na prodajne police prišla povsem nova knjiga, ki je razkrila šokantna spoznanja o kraljici in kraljevi družini. The Palace Papers Tine Brown je nastajala dve leti, v njej pa so objavljeni intervjuji in informacije več kot 120 poznavalcev in virov.

Knjiga zajema vse od nenavadnih zahtev princa Charlesa glede kopalnice in zahtev po likanju vezalk do vpogleda v težaven odnos vojvodinje Cambriške s svojo svakinjo Meghan Markle. Pred izidom knjige 3. maja so bili odlomki iz knjige objavljeni v časopisu The Daily Mail.

Strokovnjakinji za kraljevo družino Zoe Forsey in Rebecca Fussell sta pojasnili nekaj najbolj šokantnih trditev in - po njunih besedah - "lahko rečemo, da se Brown ne zadržuje". Celo tako daleč sta šli, da sta dejali, da "to ne bo prijetno branje za člane družine".

Tukaj je osem trditev iz Brownove nove knjige.

Kateino "skrivno življenje"

Brown trdi, da Kate skrbi za svoje interese in strasti zunaj kraljeve pozornosti ter na skrivaj obiskuje galerije in muzeje, da bi "nahranila svoje notranje življenje". Nekoč so jo opazili, kako se je ob osmih zjutraj prikradla na Hockneyjevo razstavo na Kraljevi akademiji in se usedla pred eno od čudovitih umetnin.

Moškemu, ki je sedel poleg nje, je povedala: "Pogrešam svojo umetnostno zgodovino. To je tisto, kar počnem, da bi se naužila." Vojvodinja Cambriška je leta 2005, ko je diplomirala na univerzi St Andrews, diplomirala iz umetnostne zgodovine.

Charles "preveč čustveno potreben" za kraljico

Brown trdi, da je Charles "obupan" nad maminim odobravanjem, vendar ugotavlja, da sta zelo različna človeka. Vir ji je povedal, da je zanjo "napačna oseba", saj meni, da je preveč čustven in ranljiv.

Nadaljevala sta: "Sogovornik je bil z njo v stiku: "Umetnost, dobrodelni nameni, ki niso oviti v tog občutek dolžnosti - vse to je zanjo anatema." Notranji vir trdi tudi, da je imel Filip pomisleke glede tega, da bi njegov sin postal kralj, saj naj bi dejal, da po njegovem mnenju Charles ni "primeren za kralja".

Kate in William sta bila po Meghaninem govoru "brezizrazno razdražena"

Ko so Meghan, Kate, William in Harry opravili svoj prvi skupni javni nastop, je vladalo veliko navdušenje in ni trajalo dolgo, da so jih poimenovali "Fab Four". Vendar Brown trdi, da je bilo za zunanje opazovalce vse videti odlično, v zakulisju pa so videli drugačno zgodbo.

Kate, Harry in William so ustanovili organizacijo za duševno zdravje Heads Together, ko pa se je projektu pridružila Meghan, je zaradi svojih odličnih sposobnosti javnega nastopanja znala jasno predstaviti sporočilo.

"Harry je gledal s strahospoštovanjem, brat in Kate pa sta stala ob strani z brezizraznim razdraženjem," piše Brown. "Ko je prišel Katein trenutek, da spregovori, je bila presenetljivo manj zgovorna in tudi kratka."

Meghanino sporočilo publicistu

Brown trdi, da je Meghan oboževala brezplačna darilca, saj je svoj status pred kraljevo slavo izkoristila za to, da je dobila darila oblikovalskih blagovnih znamk. To v svetu slavnih ni nič nenavadnega, vendar Brownova trdi, da je sporočilo piarovcem poslala, ko se je poročila v kraljevo družino.

Avtor je zapisal, da si je Meghan "med tržniki luksuznih blagovnih znamk pridobila sloves osebe, ki se toplo zanima za prejemanje vrečk z dizajnersko navlako".

Dodaja, da je po poroki leta 2018 član Meghanine nove ekipe pisal publicistu: "Prepričajte se, da [publicistka] ve, da mi lahko še vedno pošlje karkoli. "Vedno je bila ena od dobrih."

Konflikt na poroki

Po Brownovih besedah naj bi do prepira s kraljičino najbolj zaupno pomočnico in drago prijateljico Angelo Kelly prišlo, ker Meghan "ni zaznala razlike med kraljičino osebno pomočnico in pogodbenim stilistom pri NBC Universal".

Navedeno je bilo poročil o prepiru zaradi Meghanine tiare na poročni dan, pri čemer naj bi Harry dejal "kar Meghan hoče, Meghan dobi", potem ko ji ni dovolil, da bi nosila svojo prvo izbiro.

Vir je Brownu povedal, da je bilo v času pred njuno poroko leta 2018 "veliko besa" in da naj bi Meghan kričala pred osebjem. Notranji vir ji je povedal, da sta Meghan in Harry vzajemno zasvojena z dramo, kar je podpihovalo takšne izpade.

Charlesove neverjetne potovalne zahteve

O zahtevnih standardih valižanskega princa in njegovem okusu za najboljše stvari v življenju smo že veliko poročali, vendar Brownova v svoji knjigi navaja nove osupljive trditve. Podrobno opisuje, kako naj bi princ Charles dan pred predvidenim bivanjem v podeželske hiše svojih prijateljev poslal kombi s svojim premoženjem, da bi raztovoril "posteljo, pohištvo in celo slike".

To vključuje njegovo ortopedsko posteljo, straniščno školjko in toaletni papir Kleenex Velvet. Prav tako trdi, da Charles prinese svoje pokrajine škotskega višavja, s katerimi okrasi svojo sobo.

Harry je Charlesovo darilo za 30. rojstni dan "poslal nazaj"

Avtorica piše, da je bil odnos princa Harryja s princem Charlesom že nekaj časa napet, saj sta komunicirala predvsem prek svojih zasebnih pisarn.

Podrobnosti njunih nerodnih stikov najbolje povzame pogovor za Harryjevo darilo za 30. rojstni dan. "Želite še en suknjič za večerjo?" Charles naj bi ga vprašal, Harry pa mu je odgovoril: "Okej."

Brown je dejala: "Ena roka je bila krajša od druge in ena noga krajša od druge, zato je bila vrnjena v škatli, kar se je zdelo nekako analogno njunemu celotnemu odnosu.

Harryjeva "zamera" do mačehe Camille zaradi spremembe spalnice

V preteklosti je bilo veliko govora o domnevno napetih odnosih princa Harryja s cornwallsko vojvodinjo in zdi se, da nadaljnje trditve v Brownovi knjigi to potrjujejo. Harry naj bi Camilli "zameril" in mu je bilo še posebej težko, ko je njegovo staro spalnico v hiši Highgrove House v Gloucestershiru spremenila v svojo garderobo.

Avtor se vrača v čas, ko sta princa William in Harry končno popustila in se srečala s Camillo, ter razkriva, da jo je Harry "vznemirjal z dolgimi molki in tlikajočimi zamerljivimi pogledi". Nadaljuje, da je princ William ostal "zadržan", medtem ko je bil njegov brat "naravnost mračnjaški".

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zala Đurić na rdeči preprogi navdušila v kompletu v tem nepričakovanem vzorcu

Priporočamo tudi: Poslovite se od skrbi, ki jih gojite do ogljikovih hidratov: S to hrano boste pokurili do 100 kalorij na dan in si zagotovili vitko in zdravo telo

Najbolj brano