Kako je Charles III. izvedel, da se zdravje Elizabete II. slabša


Kraljica Elizabeta II. je umrla 8. septembra v 96. letu starosti.

Kako je Charles III. izvedel, da se zdravje Elizabete II. slabša - Foto: Profimedia

Buckinghamska palača je 8. septembra v kratki izjavi sporočila, da so zdravniki kraljice Elizabete II. zaskrbljeni zaradi njenega zdravja. Po tej izjavi so člani kraljeve družine pohiteli h kraljičini postelji. Kot je poročal časnik Daily Mail, je bil Charles III. tik pred objavo novice obveščen, da zdravje Elizabete II. postaja zaskrbljujoče.

Charles in Anne ob kraljičini postelji

"Charles in Camilla sta bila v Dumfries House," pojasnjuje Jack Royston, glavni kraljevi dopisnik revije Newsweek. Camilla je ravno snemala intervju z Jenno Bush Hager, ki je dejala, da je na hodniku slišala korake. Kralj Charles naj bi se oglasil in pozval vse, naj bodo tiho, nato pa se je vse zgodilo zelo hitro. Sin Elizabete II. in njegova žena, še vedno pretresena zaradi novice, sta takoj zapustila prizorišče in se s helikopterjem odpeljala v Balmoral, kjer je kraljica zadnjikrat izdihnila.

Tam se je kralju Charlesu III. in kraljici soprogi Camilli Parker Bowles pridružila princesa Anne, ki je že bila na Škotskem. Čeprav so nekatere člane britanske kraljeve družine fotografirali, ko so prišli na kraj dogodka, mnogi niso prišli pravočasno, da bi se poslovili od Elizabete II. Med njimi so bili princ William, princ Andrew, princ Edward in njegova žena Sophie Wesseška ter princ Harry.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 6 največjih narcisov astrološkega znamenja: Znamenja, ki so samoobsedena in se ne morejo upreti nečimrnosti

Priporočamo tudi: To je šik in udobna srajca, ki jo bomo to jesen nosile v pisarno

Najbolj brano