"Dovolj imam vsega": Princ William pobegnil od doma, huda novica ga je stala živcev

9. 2. 2024
Vse je presenetila odločitev princa Williama, da se ne udeleži spominske slovestnosti v čast svojemu botru, in to je razlog. (foto: Profimedia)
Profimedia

V zadnjih tednih je izvedel nekaj grozljivih informacij.

Princ William je podprl dobrodelno organizacijo Air Ambulance Charity, mnogi pa so komentirali, da se je na njegovem obrazu zadnje dni videlo, da na hrbtu nosi preveč bremena.

Zahvalil se je vsem za podporo, ki so jo prejeli on in njegova družina, potem ko se je izvedelo, da ima njegov oče, kralj Charles III. raka, a tudi po operaciji trebušne votline njegove žene Kate Middleton.

Ne spreglejte:

"Rad bi izkoristil to priložnost, da se vam zahvalim za vaša prijazna sporočila podpore Kate in mojemu očetu, še posebej v zadnjih dneh. Vsem nam to veliko pomeni," je dejal v sredo in dodal: "Pošteno je reči, da smo bili zadnjih nekaj tednov vsi osredotočeni le na zdravje in skrbi, zato sem menil, da bi prišel na ta dogodek letalske reševalne službe, da bi pobegnil od vsega tega,".

Profimedia

Mnogi so komentirali, kako užaloščen je bil videti princ William na dogodku.

Williamove besede so sicer mnoge pomirile, javnost pa je zaskrbljena, potem ko se je izvedelo, da ima Charles raka, ki so mu ga odkrili med nedavnim zdravljenjem povečane prostate. Buckinghamska palača je dejala le, da ne gre za raka na prostati.

"Med nedavnim bolnišničnim posegom zaradi benignega povečanja prostate je bilo opaženo posebno vprašanje, ki vzbuja skrb. Poznejši diagnostični testi so odkrili obliko raka," so sporočili iz palače. Dodali so, da je njegovo veličanstvo takoj začelo zdravljenje, v tem času pa so mu zdravniki svetovali, naj odloži svoje javne dolžnosti. V času zdravljenja pa bo kralj še naprej opravljal državne posle in uradno dokumentacijo kot običajno. Hvaležen je zdravstveni ekipi za hitro intervencijo, ki je bila mogoča zaradi nedavnega bolnišničnega posega.

O svojem zdravljenju ostaja pozitiven in se veseli, da se bo čim prej vrnil k svojim vsakodnevnim obveznostim. Daily Mail je zapisal, da so prognoze dobre in da so raka odkrili, ko je bil v začetni fazi.