Skrivnost japonskih in korejskih žensk za čisto kožo brez madežev: Zakaj je pri odstranjevanju ličil nujno dvojno čiščenje?

8. 2. 2024
Skrivnost japonskih in korejskih žensk za čisto kožo brez madežev: Zakaj je pri odstranjevanju ličil nujno dvojno čiščenje? (foto: Profimedia)
Profimedia

Dvojno čiščenje kože, ki združuje čiščenje z oljem in nežnim mlekom, ima številne prednosti, začenši s čisto poltjo.

Že nekaj časa poslušamo o "dvojnem čiščenju": ritualu, ki so si ga sposodile japonske in korejske ženske in naj bi bil skrivnost njihove čiste kože brez madežev. Koncept je preprost: faza odstranjevanja ličil je razdeljena na dva koraka. Najprej z oljem (po možnosti hladno stiskanim deviškim rastlinskim oljem) ali balzamom, nato pa z nežnim čistilnim sredstvom na vodni osnovi.

Ne spreglejte: 

Po eni strani olje globinsko očisti kožo mastnih snovi, ki so se nakopičile čez dan - kot so delci onesnaženja, sončni filtri, znoj, prah, ličila in sebum - in spodbuja oksigenacijo kože. Po drugi strani pa čistilo ščiti hidrolipidni film kože in odstrani vse majhne ostanke, ki so morda ušli prvi fazi. Zadnji korak v tem dobro umerjenem ritualu je nanos losjona, ki bo kožo dolgotrajno navlažil in pomiril ter jo pripravil na večerno nego.

Zakaj je dvojno čiščenje tako pomembno?

Prednosti dvojnega čiščenja se ne končajo samo pri čiščenju kože, ampak ima tudi lastnosti proti staranju, saj upočasnjuje staranje celic in preprečuje nastanek ogrcev, mikrocistov in razširjenih por ter tako preprečuje nastanek nepravilnosti.

Ta korak je še toliko pomembnejši v času, ko se ljudje odločajo za bolj poudarjen lepotni videz. Prefinjena ličila pomenijo več snovi in preprosto odstranjevanje ličil ni dovolj, da bi bila koža izjemno čista.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 3 zelišča, ki močno blažijo simptome menopavze: Razkrit recept za čaj, ki spravi hormone v red

Priporočamo tudi: Najboljši orodji za podaljšanje pričakovane življenjske dobe po mnenju strokovnjakov? Post in optimizirana prehrana

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan