Elle je pokukala v zasebne kuhinjske omarice profesionalcev, ki nas vedno znova navdušijo s svojimi jedmi in energijo.
... in medtem med drugimi na hitro poklepetala tudi z Darjo Končarevič, ustanoviteljico bistroja Bazilika (bazilika.si) in avtorico knjige Toplo priporočamo.
Kaj vam pride na misel ob izrazu tolažilna hrana?
Nekaj, kar se dolgo cmari, z ljubeznijo marinirano in toploto odišavljeno. Nujno doma pripravljeno. Največkrat kar nekaj iz mamine kuhinje.
Katerih pet živil ne sme manjkati v vašem hladilniku oziroma shrambi?
Maslo, avokado, korenje, sir in vino.
Katera jed vam pozimi pomaga ohranjati zdravje?
Kurja župica z ingverjem in med s kurkumo. Doma si pogosto stiskamo tudi različne sveže sokove.
Razstrupljate se z ...
Vodo in zeliščnimi čaji. V resnici ne verjamem v razstrupljevalne diete, verjamem, da lahko z uravnoteženo prehrano in veliko vode ohranjamo telo v dobri kondiciji.
Kuhinjski pripomoček, ki je v vaši kuhinji nepogrešljiv?
Spatula.
Preberite še: Ne boste verjeli, s čim se pozimi razstruplja igralka Gwyneth Paltrow
Poglejte tudi: Kaj je skrivnost za srečno življenje? (vprašali smo Dance)
Priporočamo tudi branje kratkih intervjujev z ustanoviteljico centra Ayatana (ayatana.eu), Aleksandro Grilc Tomažin, in ustanoviteljem veganske in vegetarijanske znamke Organic Garden (organic-garden.eu), Krisom Pavlinom, ki ju najdete v aktualni številki revije Elle Slovenija. Naročite jo TUKAJ!
Novo na Metroplay: “Lahko si v pižami, dokler je del koreografije” | BRIGITA KRAŠOVEC, ELLE MLADI TALENT 2024