Kako do seksi fen pričeske, polne volumna?

Korak za korakom do igrive, seksi pričeske, polne volumna.

Lepota, 21. 5. 2012
Kako do seksi fen pričeske, polne volumna?

Lasje, polni volumna, z nežnimi, svetlečimi kodri, kakršnim smo bili priča na spomladanskih revijah modnih imen, kot so Chloé, DKNY, Anna Sui in Versace, so pravo nasprotje pričesk z ravnimi lasmi, ki so bile priljubljene od 90. let prejšnjega stoletja do pred nekaj leti. Polni, mehko padajoči lasje so videti zdravi in vitalni, medtem ko so lahko stroge, ravne pričeske precej neprizanesljive in vam lahko hitro dodajo nekaj let.

Kakovostni izdelki

Začnite z izbiro pravih pripomočkov, ki bodo olajšali feniranje in zagotovili maksimalno zaščito las. Priporočljivo je odšteti nekaj več denarja za kakovosten sušilnik z najmanj 1.500 vati moči. Če si pogosto ravnate lase, kupite čim lažji model, da ne boste preobremenjevali rok. Potrebovali boste tudi okroglo krtačo, ki naj bo izdelana iz naravnih materialov, ščetine pa morajo biti dovolj čvrste. Večje krtače so priporočljive za ravne lase, ne glede na to, kakšni so vaši lasje, medtem ko so manjše primerne za ustvarjanje volumna in nežnih kodrov. Ker so mokri lasje zelo občutljivi, jih po umivanju zavijte v brisačo in pustite, da brisača vpije čim več vode. Nato nanesite ustrezen izdelek za oblikovanje in zaščito. Za tanke lase so primerni losjoni in pene za volumen, medtem ko gosti in suhi lasje potrebujejo dodatno vlago v obliki balzama, ki se ne izpira. Nepogrešljiva so tudi sredstva za zaščito las pred toploto, vendar jih uporabljajte v majhnih količinah, pri čemer se osredotočite na konice – če jih boste nanašali vse do lasišča, se bodo lasje hitro zamastili pa tudi obstojnost pričeske bo krajša.

Oblikovanje pričeske s sušilnikom za lase

Na sušilnik obvezno namestite nastavek, ki bo pravilno usmerjal zrak. Lase sušite od zgoraj navzdol, vse dokler niso približno 80 odstotkov suhi. Nato jih razdelite na posamezne dele. Začnite s spodnjimi lasmi in vlecite krtačo od lasišča proti konicam. Sušilnik naj pri tem sledi gibanju krtače, od katere naj bo oddaljen vsaj 12 centimetrov. Če želite konice las nekoliko privihati, lase ovijte okoli krtače in za nekaj trenutkov nanje usmerite hladen zrak. Sušite tako dolgo, da so lasje popolnoma suhi. Na koncu sušilnik nastavite na najnižjo temperaturo in s hladnim zrakom še enkrat posušite površino las, da zagotovite daljšo obstojnost pričeske. Lasje morajo biti prožni in mehko padajoči. Pričesko utrdite s kančkom seruma za lesk, kremo ali oljem in popršite z lakom za daljšo obstojnost.

Za dolgo obstojnost

  • Pred sušenjem lase dvakrat šamponirajte – bolj ko bodo lasje čisti, daljša bo obstojnost vaše pričeske.
  • Ne hitite. Vzemite si čas, da lase temeljito posušite – če bodo po oblikovanju še vlažni, bo učinek kratkotrajen.
  • Uporabljajte suhi šampon, ki preprečuje zamaščenost las in jim doda volumen.
  • Pred spanjem lase spnite v ohlapno figo in jih zavijte v svileno ruto ali pa spite na svileni blazini, da ublažite raztezanje las.

V salonu

Potem ko so pred sedmimi leti v New Yorku odprli prvi tako imenovani blow-dry bar, se je koncept takšnega salona po vsej državi razširil kot nevihta. V maju bomo prvega dobili tudi v Sloveniji, natančneje v Ljubljani – na Beethovnovi ulici 12 svoja vrata odpira salon Mare Dresura Frizure Backstage Concept. V njem vam bodo strokovno podkovani frizerji pod vodstvom Mareta Filipiča oblikovali katerokoli pričesko, ki so jo 'izdelali' na modnih revijah v Milanu, Parizu in New Yorku. »Trenutno so v modi lepo sfenirani lasje, ki so nato bolj surovo počesani. Pomemben je lep, kakovosten videz las, očividci morajo torej pohvaliti vaše zdrave sijoče lase, ne pa, da vas vprašajo, ali ste bili ravnokar pri frizerju. Imejte v mislih: Kate Moss po zabavi, in ne Kate Moss gre na zabavo,« idejo modernih las opiše Mare.

Najbolj brano