Čudovit kratek bob: Pričeska supermodelov, ki kar najbolje izkoristi tanke in ravne lase

Ta stil, navdihnjen z devetdesetimi leti, ki je popolnoma nezahteven, je na beneškem filmskem festivalu združil Isabeli Fontano in Grace Elizabeth.

Čudovit kratek bob: Pričeska supermodelov, ki kar najbolje izkoristi tanke in ravne lase - Foto: Profimedia

Nova pričeska je po poletju, polnem sonca in soli, skoraj nujna, in če ste pripravljeni poslušati svojega frizerja, vam bo ta najverjetneje priporočil kratek paž zaradi njegove vsestranskosti in svežine, ki jo vnese v vaš videz. Podobnega mnenja je tudi lepotna poznavalka Natalia Prager: "Za ravne lase je eden od krojev, ki je vedno v trendu in se zelo dobro obnese jeseni, bob, saj je njegov način rasti udoben in obvladljiv."

Tokrat pa bomo govorili o še nekoliko krajši različici, ki jo obožujejo supermodeli.

Ne spreglejte:

Isabeli Fontana in Grace Elizabeth sta se na rdeči preprogi beneškega filmskega festivala 2022 pojavili z enako pričesko, s katero je prva debitirala februarja lani, druga pa le nekaj mesecev pozneje. To je zelo kratek bob, vendar z veliko teksture, ki nam omogoča veliko dimenzije in svežine, (ker tekstura razbije ostre linije, značilne za ta kroj, in ne deformira njegovega obrisa)," pojasni Juan Carlos Martín, stilist v frizerskem salonu The Beauty Concept. Vsekakor Natalia Prager meni, da "vsak dobro postrižen bob dolgo časa ohrani svojo močno obliko in, kar je najboljše, ne potrebuje veliko vzdrževanja". 

Med njenimi največjimi predstavnicami so "od Linde Evangeliste v devetdesetih letih do Charlize Theron in Ruby Rose v zadnjih letih, vsaka od njih pa je kroj prilagodila svojemu slogu". Takšen bob pristaja na zelo izrazite in oglate obraze. Poleg tega bodo dolgi vratovi videti zelo ugodno zaradi linije tilnika," dodajajo poznavalci.

Po njenem mnenju je "zelo, zelo laskav in vsestranski kroj, saj se zelo spremeni, odvisno od tega, kako ga uredite: spogledljivo nazaj za bolj moški pridih; spogledljivo nazaj z volumnom, saj oblikuje ličnico in čeljust ter zožuje vrat; in oblikovano naprej - v ravni različici, ki daje večjo obliko, ali valovito za bolj gibčen videz." Morda najbolj prepričljiv razlog za zelo kratek bob: "Običajno je ena od ovir pri striženju las ta, da kroji močno omejuje vašo podobo, ta možnost pa omogoča veliko različic, če imate domišljijo in željo," dodaja Navarro. 

Vendar pa je pri tem kroju tekstura in debelina las lahko zelo omejujoča, saj je pričeska idealna za tanke lase, saj zagotavlja volumen v zgornjem delu in tako vizualno zagotavlja gostoto las. Pri zelo gostih ali skodranih laseh je lahko nujna predhodna nega proti skodranosti ali obdelava las s sušilnikom in toplotnimi pripomočki," pojasnjuje Martín.

Ta čudovita pričeska pa je ne glede na vse primerna za vsako lepotno navdušenko.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na trenirko in pajkice, to so najbolj priljubljene hlače za prosti čas letošnje jeseni

Priporočamo tudi: Amal Clooney osupljiva v rdečem čipkastem pajacu

Najbolj brano