Trend "Gray Blending" vam bo omogočil šik alternativo za začetek nežnega prehoda v srebrne lase

Sivi lasje so mejnik, ki ga je težko pozabiti, saj se nič ne more primerjati z občutkom, ko človek odkrije svoje prve sive lase. Nekateri svoje sive ljubijo, drugi sovražijo. Pojavlja pa se tudi tretji tabor, ki je nekakšna srednja pot med obema. To so tisti, ki se odločajo za mešanje sivih las.

Trend "Gray Blending" vam bo omogočil šik alternativo za začetek nežnega prehoda v srebrne lase - Foto: Profimedia

Sivi lasje se ne pojavijo kar naenkrat. Postopoma se zmanjša proizvodnja melanina (naravnega pigmenta, ki daje barvo naši koži, lasem in dlakam), zaradi česar vse grive sčasoma dobijo siv odtenek. Če so depigmentirani lasje posledica bolj kot ne naravnega procesa, jih pogosto dojemamo kot neizogibnost, kot nasilen opomnik na minevanje časa. Zaradi precej slabšalnega diskurza je bil lepotni refleks vedno skrivanje sivih las, in to z velikimi udarci barv, ki so videti kot kamuflaža. Zdaj pa je čas za bolj naraven videz. Kot odmev na trend body positive se geslo za lase v letu 2022 glasi: Sprejmite starost s poudarjanjem svojih naravnih las. Kako to storiti? Če se odločite za nov trend "mešanja sivine", je to na primer odlična alternativa za začetek nežnega prehoda v srebrne lase.  

Ne spreglejte:

S staranjem postanemo sivi. To ni presenečenje, vendar je včasih izziv. Morda si lase barvate že več let in ste pripravljeni na naravno barvanje ali pa vam je vzdrževanje postalo pretežko. V vsakem primeru je zabrisovanje sivine proces. V nadaljevanju odkrijte vse, kar morate vedeti o mešanju sivine!

Kako sprejeti trend "sivega mešanja"? 

Mešanje sivine je le subtilno barvanje, ki niha med osvetlitvijo in balayage. Frizer bo kot pri običajnem barvanju najprej posvetlil velike dele las z rahlo balayage tehniko, nato pa učinek poudaril na nekaj finejših pramenih, da bi se zlil z naravno prisotnimi sivimi lasmi. Rezultat? Kontrast med svetlejšimi prameni in lasmi, ki so še vedno polni melanina, je videti bolj naraven, kar daje pričeski večjo globino, ne da bi bilo treba sive lase zabrisati. Prednost? Izvedete jo lahko na kateri koli izvirni barvi, ne glede na to, ali gre za temno rjavo, toplo rdečo ali svetlo blond barvo.

Dodatna prednost je, da je barva precej lahka in ne zahteva veliko vzdrževanja, zato lahko obiske pri frizerju razporedite na več mesecev. Z mešanjem sivih pramenov, ki je odlično za poudarjanje srebrnih odtenkov, lahko elegantno prevzamete sive lase in ga sčasoma še okrepite, ko lasna vlakna zbledijo. Ta nova možnost za lase, ki je enostavna za vzdrževanje, spoštljiva do las, predvsem pa nosi čudovito sporočilo o samosprejemanju, bo zagotovo olajšala marsikatero srce, hkrati pa olepšala marsikatero pričesko!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tommy Vo (@tommyamazinghair)

Mnogi so ugotovili, da jim je ta videz, ki se je morda začel zaradi potrebe, dejansko bolj všeč kot zahtevno vzdrževanje in nenehno popravljanje v preteklosti. 

Za ohranjanje naravnega videza se uporabljajo enaka pravila kot pri tradicionalni tehniki balayage. Prameni so subtilno vneseni nekaj centimetrov od vaših korenin, kar pomeni, da so izjemno nezahtevni za vzdrževanje in da jih lahko po želji vzgojite brez ponovnih obiskov salona. Medtem so prameni, ki obkrožajo obraz, posvetljeni, da dobijo učinek osvetlitve, konice pa ostanejo naravne.

Ne glede na to, kaj vam je ljubše, je nedvomno, da so sivi lase vedno bolj aktualna tema pogovorov. Na voljo je več možnosti in orodij za njihovo prikrivanje ali poudarjanje - odvisno od vaših želja. Prav tako je več prepoznavnosti tudi na področju njihovega praznovanja. Pinterest je na primer v zadnjem letu zabeležil 879-odstotni porast iskanj "sive barve". Tisti, ki tega nimajo, si to želijo, številni, ki to imajo, pa so več kot zadovoljni, da njihovi srebrni prameni zasijejo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANNIKA VON HOLDT (@annikavonholdt)

Tako kot balayage tudi ta tehnika ustvarja svetlobo in odtenek po celotnih laseh. Obsežni odseki svetlih tonov se gladko vmešajo med druge pramene, da se razbijejo barvni bloki in lasje izgledajo večdimenzionalno. Razlika je v tem, da so toni poudarjenih tonov namenoma izbrani tako, da se sivine zabrišejo ali poudarijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SWEET SABA by Maayan Zilberman (@maayan.zilberman)

Pepelnato siva in hladno obarvana blond barva lahko zakamuflirata sivino v tonsko mojstrovino, ki od sivine odbije svetlobo in poskrbi, da je vse skupaj videti lahkotno in premišljeno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luisa Dunn (@thesilverlining_1970)

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Vrnitev pentelj, trakov in obročev: Preppy girl estetika po vzoru junakinj serije Gossip Girl je prevzela TikTok

Priporočamo tudi:Jennifer Lopez nosila dolgo krilo, pod katerim morajo ženske vedno nositi boksarice

Najbolj brano