Kendall Jenner obožuje rusko manikiro: Vse o lepotnem trendu, ki prinaša številne prednosti, a tudi nekaj tveganj

Ruska manikira je v zadnjih letih postala vse bolj priljubljena in to z razlogom, vendar prinaša nekaj tveganj.

Kendall Jenner obožuje rusko manikiro: Vse o lepotnem trendu, ki prinaša številne prednosti, a tudi nekaj tveganj - Foto: Profimedia

Ruska manikira je med manikerkami lepotni trend, o katerem se redko govori, v zadnjem času pa je zaradi TikToka njena priljubljenost skokovito narasla. Na tem družbenem omrežju je na tisoče videoposnetkov z brezhibnimi nohti, ki so videti skoraj fotošopirani.

Med oboževalkami te manikire sta Kendall Jenner in Jasmine Tookes, nekateri, ki so jo preizkusili, pa so izjavili, da se nikoli več ne bodo vrnili k "običajni" manikiri. Ob vsem tem v mislih je težko ne biti zainteresiran. Toda mnogi manikerji menijo, da je ruska manikira kontroverzna.

Ne spreglejte:

Kaj pravzaprav je ruska manikira? Gre za suho manikiro, zato rok ni potrebno namakati v vodi. Tehnika je sestavljena iz zelo natančne obdelave obnohtne kožice, ki pogosto vključuje brusilko za nohte in drugo posebno opremo za čiščenje in odstranjevanje odvečne kože okoli konic nohtov.

@nailmartusa What do you guys think of this idea? #russianmanicureseries #russianmanicure #nailtutorials #nailtipsandtricks ♬ original sound - Nail Mart USA

Prednosti in tveganja

Kot že ime pove, tehnika izvira iz Rusije in se je kmalu tako razširila v sosednje države, da se tradicionalne metode manikire ne uporabljajo več. To je mogoče storiti z navadnim lakom za nohte ali gelom.

Brusilec z nohta najprej odstrani prejšnjo plast gela, nato pa tehnik oblikuje noht in polakira posteljico. Po tem se kožica previdno odstrani, v zadnji fazi pa nekateri tehniki uporabljajo škarje ali brusilnik za les.

Ker je veliko bolj zapletena in natančna, ruska manikira traja veliko dlje kot klasična manikira, vendar stranke na stolu preživijo približno dve uri. Nanos barve traja najdlje, ker se uporabi posebna osnovna formula, ki se pusti, da se dobro posuši, sledi plast gela in nato lak.

@violetluxe_ No more reg manicures! #russianmanicure #pamperday #dayinlifevlog #vancouvertiktok ♬ Forever - Labrinth

Lakiranje nohtov je pomembno tudi zato, ker se lak nanaša globoko pod obnohtno kožico, kar omogoča minimalno naravno rast. Pravzaprav lahko stranke pričakujejo, da bo manikira trajala približno štiri tedne, kar je idealno, če vam primanjkuje časa. Tako boste v salonu preživeli več kot dve uri, potem pa vam ni treba prihajati vsak teden.

Kljub številnim prednostim je ta manikira včasih na slabem glasu. Namesto namakanja s folijami in acetonom, ga brusimo globoko v nohtno posteljico, da odstranimo gel, kar prinaša vrsto tveganj. Tehniki z električno pilico odprejo odebeljeno plast kože na dnu nohta, katere naloga je zaščititi predel med nohtom in povrhnjico pred bakterijami. Dermatologi poudarjajo, da z odstranjevanjem kože obstaja nevarnost okužbe.

@emmaavishort #russianmanicuremanhattan ♬ Buttercup - Jack Stauber

Strokovnjaki trdijo, da rusko manikiro najbolje izvajajo usposobljene osebe. Še vedno je najboljša tradicionalna metoda obrezovanja in potiskanja obnohtne kožice s paličico, za odmrlo kožo pa je treba uporabiti klešče. Če inštrumentov ne sterilizirate, obstaja možnost okužbe in če kdo ne pozna moči brusilnika, lahko ta predre ali preluknja podnohtno posteljico in kožo okoli nje.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Astrološka znamenja, ki bodo to zimo najsrečnejša: Tem 3 astrološkim znamenjem se obeta resnično čarobno obdobje, ki prinaša veliko sreče in napredka

Priporočamo tudi:Zaljubili smo se v novo barvo las Emme Roberts: To je njena nova dekadentna jesensko praznična posodobitev pričeska »Blond Tiramisu«

Najbolj brano