Kratka, krajša, najkrajša: 7 pričesk za vse, ki se želite znebiti dolgih las in v zimsko obdobje stopiti z novo podobo

Odločitev za kratko pričesko se lahko zdi zastrašujoča, vendar pa ni nič boljšega kot dobro striženje, ki poživi utrujene konice in resno spremeni videz. Ni presenetljivo, da se za kratke pričeske odločamo, ko smo doživeli hud razhod ali zamenjali službo - moč kratke pričeske je v tem, da se z njo počutimo popolnoma novi in pripravljeni, da se podamo v svet.

Kratka, krajša, najkrajša: 7 pričesk za vse, ki se želite znebiti dolgih las in v zimsko obdobje stopiti z novo podobo - Foto: Profimedia

Ste kdaj imeli željo, da bi se preprosto postrigli, iz sveta dolgih las prestopili v svet kratkih las, ki se, če nič drugega, vsaj krajše sušijo? Kratke pričeske so trenutno še posebej priljubljene, saj se na družabnih omrežjih pojavljajo vse vrste bobov (razmršeni ali ostri kot britev), čopov, volčjega striženja, krošenj in pixie frizur. In te so dovolj mamljive, da tudi tiste z najdaljšimi lasmi zamotijo, da si vse postrižejo.

In letošnja jesen idealna priložnost za to odločitev. Kratke pričeske bodo v prihajajočem obdobju zelo priljubljene, poleg tega pa so šik, moderne in drzne ter ne bodo ostale neopažene. Poleg tega, da so kratke frizure videti super, mnoge ženske trdijo, da jim je striženje dalo nekakšen osvobajajoč občutek. Česar boste po striženju zagotovo osvobojeni, sta dolgotrajno feniranje in oblikovanje.

Ne spreglejte:

Ko boste našli najboljšo obliko zase, vam bo kratka frizura tudi pravi prihranek časa. Poleg tega bodo kratki lasje odprli vaš obraz in poudarili vaše najboljše poteze, kot so oči ali ličnice.

Dobra novica je, da je v trendu cela vrsta kratkih pričesk, spodaj pa smo izbrali sedem izmed njih, s katerimi to jesen ne boste zgrešili.

1. Klasična pixie

Če imate radi klasiko, potem je pixie frizura prava uspešnica za vas. Pixie je lahko daljša, kot je ta na naslovni fotografiji besedila, ali krajša, kot jo nosi igralka Zoe Kravitz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoe Kravïtz Fan (@zoekravitzinc)

2. Buzz cut

Če ste drzni, potem je postrižena pričeska možnost, o kateri lahko razmislite. To je pričeska, postrižena na zelo kratko dolžino le nekaj milimetrov s pomočjo strižnika. V kombinaciji z dobrim outfitom in rdečo šminko ta pričeska zagotavlja mogočen videz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alice (@shorthairforlife)

3. Dolžina, ki jo lahko zataknete za uho

Če je kratka pričeska še vedno preveč drzen korak za vas in želite lase, s katerimi se lahko poigrate, izberite dolžino, ki jo lahko zataknete za uho.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris McMillan (@mrchrismcmillan)

4. Pričeska z več dimenzijami

To pričesko opisujejo kot najbolj sramotno pričesko 80. let. Dobila pa je moderno različico in vse več dam se odloča za pričesko, za katero so značilni krajši lasje spredaj in daljši zadaj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OCEAN NAVARRO (@ocean_navarro)

5. Kodrasti pixie

In kodrasti lasje so videti odlično v kratki različici. Pixie bo tudi v tem primeru zadetek v polno, rezultat pa pričeska, s katero se boste želeli pohvaliti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel Renae Paz (@hairbyrachelrenae)

6. Mixie

Ta pričeska je pravzaprav kombinacija dveh frizur. Na eni strani je ljubljena pixie in na drugi strani osovražena pričeska 80.ih let. Kombinacija teh dveh pričesk izgleda precej dobro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Iván Gómez (@ivangomez)

7. Jesenski undercut

Pri tej pričeski, ustvarjeni za ženske s stališčem, je spodnji del las pobrit ali kratko postrižen, zgornji del pa ostane daljši.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joel Torres Style - Tutorials (@joeltorresstyle)

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Velika lepotna napaka, ki jo pogosto spregledamo: To se zgodi z vašo kožo, če svojih čopičev za ličenje ne čistite redno

Priporočamo tudi:Kaj jesti, da ohranite mišično maso po 50. letu in pozneje: Ne pretiravajte z beljakovinami, ključ do vitkega in toniranega telesa se namreč skriva drugje

Najbolj brano